Escriuen a quatre mans una novel·la eròtica ambientada a la idíl·lica Mar d’Amunt

«La noia de la platja» és obra de Neus Verdaguer Pagès i Víctor José Díaz i està previst que es presenti a la Setmana del Llibre en Català

Neus Verdaguer Pagès i Víctor José Díaz Gómez. | FRESHDESING

Neus Verdaguer Pagès i Víctor José Díaz Gómez. | FRESHDESING / CRISTINA VILÀ BARTIS. el PORT DE LA SELVA

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Víctor José Díaz (Sant Joan les Fonts, 1974) encara diu estar sorprès de tot el que està passant amb la novel·la que ha escrit a quatre mans amb Neus Verdaguer (Olot, 1982). En prevenda, va entrar en el Top 5 dels més venuts en llibres de ficció en català a Amazon i el Sant Jordi de l’any passat, amb l’autoedició que van fer, va ser dels més venuts a la Garrotxa. Això darrer va generar l’interès del grup editorial Penguin Random House i que, a través del segell Rosa dels Vents, els va assessorar per potenciar certs aspectes o personatges i va llançar una nova edició, ja amb el títol definitiu, La noia de la platja. Aquesta «novel·la eròtica quilòmetre zero», com la descriuen els autors, ambientada entre el Penedès, Barcelona i la Mar d’Amunt, es presenta el 10 de setembre a la Setmana del Llibre en Català, al Moll de la Fusta de Barcelona.

La base del manuscrit de La noia de la platja, que en l’autoedició es titulava El pensament circular, va començar a prendre forma el 2017 quan la mestra, educadora social i psicopedagoga Neus Verdaguer, qui venia d’escriure amb Jenni Rodà Històries íntimes guanyant el 23è premi de literatura eròtica de la Vall d’Albaida, li va comentar al seu amic Víctor José Díaz les ganes que tenia de continuar escrivint. Li faltava, però, la història. «La meva experiència literària era mínima, només havia fet coses de petit format, però jo tenia una trama i així va començar tot», explica ell. Van generar un arxiu compartit a Google Drive i anaven retroalimentant-se i fent créixer l’argument. Ella va aportar experiència i ell, informàtic de professió però amb molt bagatge fent guions per a l’emissora local Ràdio Sant Joan, va saber dotar-la «d’un enfocament més cinematogràfic». Que s’emmarqués dins la literatura eròtica, argumenta Díaz, va ser conseqüència directa del premi de la Vall d’Albaida. «Era trobar una escletxa en el món literari per tenir algun reconeixement», comenta tot i que no obvia, com a cosa imprescindible, «que la temàtica ens agradava».

A parer de l’autor, la història de La noia de la platja atrapa els lectors possiblement perquè «els escenaris són propers i els personatges, quotidians». El protagonista viu una ruptura i es veu immers en la recerca d’una noia «que li havia cridat l’atenció» en una platja del Port de la Selva i que converteix en objecte de desig sexual. El llibre barreja erotisme, sensualitat, flirteig i, fins i tot, romanticisme, i proposa un viatge per diferents escenaris idíl·lics de la Mar d’Amunt. Díaz reconeix que a l’hora d’escriure en cap moment han defugit l’ús de paraules d’ús comú per definir parts del cos tot i que han volgut allunyar-se d’estereotips. Les ressenyes positives que els arriben dels lectors, tant joves com adults, i el fet que la novel·la tingui un final obert els anima a donar continuïtat a aquesta aventura literària tot i que avisa que no tardaran tant temps en el procés.