L’Espai Misteri de Vilajuïga acull un doble homenatge musical a Joan Margarit

També s'ha programat la interpretació del cicle Viatge d'hivern amb una projecció del film Winterreise d'Inés Garcia de fons

Ambdues propostes musicals són la prèvia del Festival Schubertíada que comença la propera setmana a Vilabertran

El poeta Joan Margarit i el baríton Ferran Albrich.

El poeta Joan Margarit i el baríton Ferran Albrich. / Emporda.info

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

L’Espai Misteri, d’Aigua Vilajuiga, també se suma a la Schubertíada de Vilabertran, amb dos concerts que esdevenen el primer tast del que serà el festival. El primer serà doble, divendres (20.30 hores) i dissabte (12 hores), i és tot un homenatge al poeta Joan Margarit (1938-2021). Com explica el director del festival, Víctor Medem, la idea va sorgir del jove baríton Ferran Albrich, qui va trobar la complicitat del festival per tirar-ho endavant. Nascut el 1990, Albrich va iniciar els estudis musicals com a violoncel·lista i es graduà a Detmold (Alemanya). El 2013 va fer el salt als estudis de cant, també a Alemanya, i els finalitzà el 2019 al Conservatori del Liceu. A partir de 2020 va debutar en alguns dels escenaris més destacats de la lírica a Catalunya com la mateixa Schubertíada, el Barcelona Obertura Spring Festival o el Festival de Peralada. En aquesta ocasió, per aquest homenatge a Margarit, ha trobat la complicitat del reconegut pianista Albert Guinovart i el violoncel·lista Oriol Prat, integrant del Cosmos Quartet Junts, doncs, al modern auditori de l'Espai Misteri interpretaran lieders de Schubert i cançons de Toldrà, Brotons, Guinovart i Domènech.

A banda d'aquesta proposta singular i amb personalitat pròpia, diumenge, el duo format pel baríton Josep-Ramon Olivé i la pianista Victoria Guerrero interpretaran el cicle Winterreise de Schubert complementant-lo magníficament amb les imatges del film, que porta el mateix nom, de la cineasta Inés García de rerefons. Serà la primera vegada que aquesta pel·lícula es projecti a l'Empordà. "Són projectes molt especials i amb intèrprets catalans joves", destaca Medem molt satisfet amb la programació global del festival.