L’Aüc presenta el seu primer projecte «La cérvola blanca»

La iniciativa implica artistes professionals de comarques gironines i s’obre a gent amb ganes de fer un tast del món de les arts escèniques

L’Aüc presenta el seu primer projecte «La cérvola blanca».

L’Aüc presenta el seu primer projecte «La cérvola blanca». / NICOLAU DANIEL

Emporda.info

La biblioteca de Figueres acull dimecres, a dos quarts de set de la tarda, la presentació de La cérvola blanca, primer projecte de la companyia L’Aüc. L’obra, dirigida per Muisès, proposa «una unió eclèctica de teatre, dansa i música per acompanyar el públic en un viatge oníric». La iniciativa implica tant a artistes professionals de comarques gironines com a gent que tingui ganes de fer un tast del món escènic i vulgui saber què és el teatre o la dansa. La cérvola blanca és una peça de creació col·lectiva que parteix d’una estructura de guió i que a cada assaig es va construint col·lectivament.

L’argument parteix d’un noi que torna al poble després de viure uns anys a ciutat. Allà s’anirà retrobant amb personatges de la infantesa prenent consciència del passat. La cérvola blanca és una peça teatral, alhora urbana i salvatge, alhora solitària i tribal. Amb un argument que es pot expressar sobretot a través del llenguatge corporal, les imatges i la música, utilitzant les paraules per donar valor als silencis. Tal com expliquen des del grup, per integrar el projecte a la ciutat i donar-lo a conèixer, proposen tallers de teatre/dansa/escriptura on els i les participants podran formar part de l’espectacle el dia de la representació, i accions teatrals al carrer. En aquest cas, els participants del taller també podran actuar i anar-se aproximant al món escènic de forma gradual. Per finançar l’obra, la companyia prepara una campanya de micromecenatge que començarà a finals d’agost.

El projecte compta amb els ballarins i ballarines Albert Barros i Bel Carruana; els actors Narcís Rigall i Pep Mogas. A la música, la rosinca Madamme Mustash i Delia D. Rojo. També hi ha participació internacional com l’ajudant de direcció, la ballarina Lili L’enfant, i com a escenògrafa, Jessica Adamo. Alba Amieva col·labora en la part de màscares i, en el vestuari , Anna Perpinyà. El disseny gràfic, va a càrrec de Claudia Cobos (Saturade). Des de la companyia destaquen la cerca de sinergies intergeneracionals. Així comptem amb Alira Borràs per la producció i Neus Aguiló com a ajudant.