La revolució musical d'Antonio Orozco arrasa a la Ciutadella de Roses

El cantant ha presentat la seva faceta més personal i la més artística en un concert màgic al Festival Sons del Món

VÍDEO: La revolució musical d'Antonio Orozco arrasa a la Ciutadella de Roses | Joel Quirrante

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

Antonio Orozco va conquerir aquest dissabte a la nit la Ciutadella de Roses amb un concert màgic i emocionant, com una autèntica revolució musical. Enfront d'un públic entregat de 3.500 persones, el cantautor va mostrar la seva faceta més personal i artística en el marc del Festival Sons del Món, on va presentar la seva gira "Mitad Antonio, mitad Orozco". Des del primer acord de la cançó Revolución, Orozco va captivar a tots amb la seva energia i carisma marcant el ritme de la intensitat de la nit. Precisament amb aquest tema el cantant ha obert una nova era musical posant fi a un temps de silenci discogràfic.

Durant dues hores d'espectacle, l'artista es va fer seva la Ciutadella de Roses, va deslligar tota la seva energia en un concert inoblidable a través d'una vintena de cançons emblemàtiques. Amb les paraules "Us estimo molt, bona nit" l'incombustible Orozco va connectar amb el públic en parlar sobre la bellesa de la Costa Brava i el seu amor per Roses, on va expressar el seu desig de viure. L'artista va desplegar tot el seu talent i va interpretar alguns dels seus grans èxits amb els quals va tocar l'ànima del públic. A la primera meitat del concert va emergir l'Antonio humà i generós en tota la seva plenitud i en moments més tendres, com la interpretació de Nana, l'escenari va cobrar vida amb un dels instants més íntims del concert, com quan dues emocionades nenes, Paula i Aitana, van aconseguir arribar fins al cantant per a obtenir més que un autògraf del seu artista preferit i tots tres es van fondre entre abraçades i petons.

Les paraules i les cançons d'Antonio Orozco van ser un bàlsam per a l'esperit de molts assistents, els qui van trobar en elles l'oportunitat de detenir-se i apreciar el que realment val la pena en la vida. En altres moments, les notes dels seus temes van fer que el públic es lliurés per complet al ritme i al ball contagiant així l'alegria i la passió de la vetllada. El concert també va destacar per la participació activa dels mòbils, captant cada moviment del cantant. En un instant emotiu, Orozco va demanar apagar totes les llums de l'escenari, només deixant encesos els aparells, com a mostra de gratitud envers el seu públic: "Vosotros ilumináis mi cielo". A més, Orozco va protagonitzar una altra escena inesperada quan va sorprendre a tots els assistents en connectar en directe amb el seu amic Pablo López, que estava actuant en el Festival Cap Roig.

A mig concert l'artista barcelonès va interpretar Depende en tribut de Pau Donés (Jarabe de Palo), i va continuar amb una actuació que es va allargar fins a la mitjanit amb temes com Una y otra vez, Llegarà o Te esperaré, deixant pels bisos alguns dels temes més estimats de la seva trajectòria musical, Pedacitos de ti, Mi héroe, i Lo que tu quieras soy per tancar una nit carregada d'emocions on es va fer encara més especial el llaç especial entre l'artista i el seu públic.

Roses ha tingut oportunitat de gaudir d'un dels artistes més estimats. Amb més d'1.500.000 discos venuts, 1 Disc de Diamant, 10 Discos de Platí i una bona col·lecció de Discos d'Or, Antonio Orozco és un dels artistes més premiats i reconeguts de la música de l'estat. Des dels seus inicis, els èxits i reconeixements han marcat una carrera imparable amb més de 2.500 concerts a Espanya, Europa i Llatinoamèrica i fins a deu discos d'estudi, culminats l'any 2020 per Aviónica, el seu darrer disc.