Mollet de Peralada fusiona gastronomia i música per la festa del Plat Combinat

La proposta es fa aquest dissabte a la nit a la plaça de l’Església i hi actuen els grups Norai i The Bazaga’s

La festa, l’any passat.

La festa, l’any passat. / CRISTINA VILANOVA

Emporda.info

Els veïns de Mollet de Peralada viuran aquest dissabte, a partir de les 9 del vespre, una nova edició de la festa de Plat Combinat, organitzada per l’associació Amics de Mollet. Els assistents podran degustar enguany un menú ben especial consistent en truita de patates, carn a la brasa, pa amb tomata, humus i gaspatxo, tot delectant-se amb les havaneres del grup Norai. Un parell d’hores més tard, els prendran el relleu The Bazaga’s, amb les seves versions rock ballables.

Si inicialment, aquesta festa, impulsada fa tretze anys per l’exalcalde Josep Cristina, quan era regidor de Festes, consistia a programar concerts d’estils variats per diferents espais del poble, amb els assistents desplaçant-se d’un lloc a altre, des de fa uns pocs anys es va apostar per fer una festa més sedentària, amb només dues actuacions i concentrar-les en un sol espai: la plaça de l’Església. Com explica Pere Riera, un dels organitzadors, habitualment qui assisteix a la proposta és, principalment, molta gent del poble. L’actuació de Bazaga’s, un grup que repeteix des de fa unes edicions, també atrau l’assistència de públic de fora. «Són els seus seguidors», descriu Riera.

La festa del Plat Combinat, però, està oberta a tothom. Així, qui vulgui assistir-hi, pot inscriure’s al centre cívic de Mollet. També a través d’un enllaç que trobaran a la xarxa social Instagram i que poden escanejar. Per pagar, es pot fer amb Bizum al 628291547 especificant nom i número d’assistents. El menú de la festa costa 14 euros i 7, l’infantil fins a 12 anys. El termini per inscriure’s acaba aquest mateix dimarts 18.