Tetris, Super Mario i Street Fighter al Museu del Joguet de Catalunya a Figueres

L'exposició "50 anys d'entreteniment digital" fa un repàs de la història del món de les videoconsoles des de l’aparició de la Magnavox Odyssey l’any 1972 fins a l’actualitat.

Emporda.info

El Museu del Joguet de Catalunya situat a la Rambla de Figueres va inaugurar aquest dijous 20 de juliol l'exposició "50 anys d'entreteniment digital" on es fa un repàs de la història del món de les vídeoconsoles des de l’aparició de la Magnavox Odyssey l’any 1972 fins a l’actualitat. En aquest trajecte es pot veure com ’entreteniment digital, ha modificat la manera d’entendre el joc i ha influït de manera notòria sobre altres àmbits i expressions culturals. Els diferents models son el testimoni de sistemes tècnics i desenvolupaments summament innovadors en el seu moment, però que en cert moment van quedar superats pel canvi accelerat de la tecnologia

L'exposició és un recorregut per la història de les videoconsoles, amb un recull de les imatges i noms de 130 de les principals consoles que han existit en diferents països des del 1972 fins a l’actualitat. Així mateix, exhibeix una acurada selecció d’exemplars de les 20 principals consoles de la història, que formen part de la important col·lecció particular del figuerenc Josep Maria Frigola, expert en els videojocs i en el mon de les màquines recreatives (Arcade), formada, entre altres, per un fons de 130 consoles diferents i totes en funcionament, 138 plaques de circuit imprès de videojocs Arcade, llibres especialitzats i materials audiovisuals i accessoris. Aquesta col·lecció reuneix exemplars únics, així com una excel·lent representació d’exemplars fabricats a Catalunya, atès que des de la dècada de 1980, considerada l’edat d’or dels videojocs, Catalunya ha estat un important centre de desenvolupament i fabricació de videojocs. 

Complementen l’exposició tres jocs de màquines recreatives amb els que les persones visitants podran jugar lliurement a Tetris, Super Mario i Street Fighter. Així mateix una selecció de 50 videojocs jocs de la sèrie Game & Watch, les populars maquinetes portàtils, desenvolupats per Nintendo entre 1980 i 1991. 

@emporda_info 🎮 El Museu del Joguet de Catalunya acull l'exposició "50 anys d'entreteniment digital" 🎥 Jordi Callol #museudeljoguet #emporda #videogames #arcade #figueres #prensaiberica @Prensa Ibérica ♬ Disney-style fanfare-style BGM - harryfaoki