El castelloní Daniel Genís rep el premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica escrita en català, 'Uns déus ferotges'

Ha estat reconegut durant la 5a Convenció Catalana de Ciència-ficció i Fantasia celebrada el passat cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

Tots els premiats durant la Convenció. Daniel Genís, al mig.

Tots els premiats durant la Convenció. Daniel Genís, al mig. / Emporda.info

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

El filòleg castelloní Daniel Genís ha rebut, aquest cap de setmana, el premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica escrita en català. Ho ha fet amb el seu debut dins el camp de la narrativa, 'Uns déus ferotges'. Publicada per Males Herbes, es tracta d'una novel·la clàssica d’aventures que transcorre a la mediterrània del segle XII, que dialoga amb A les muntanyes de la follia de Lovecraft i La narració d’Arthur Gordon Pym de Poe i protagonitzada pel nen Abu Jafar. Durant l'entrega del premi, inclosa en la 5a Convenció Catalana de Ciència-ficció i Fantasia celebrada a Vilanova i la Geltrú, Daniel Genís va manifestar sentir-se molt "feliç" amb el reconeixement i va agrair a tots aquells que l'havien votat i a tots els lectors de la seva novel·la.

A banda de Daniel Genís també ha estat reconeguda Carme Torras, que esdevé l’escriptora amb més Premis Ictineu amb cinc guardons. Enguany l’ha obtingut en la categoria de millor conte fantàstic en català, amb La llavor humana, un text futurista que reflexiona sobre una hipotètica societat utòpica hipertecnològica basada en l’enginyeria genètica i que, a més, s'inclou dins la revista El Biblionauta, la Freakcions 8, que va impulsar el mateix Genís.

Durant aquesta Cat Con també s'ha guardonat a l’editora de Mai Més, Judit Tarradellas amb el Premi Ictineu al millor còmic en català, La paràbola del sembrador de Damian Duffy i John Jennings. Guillem H. Pongillupi, ha estat guardonat per la coberta de Fundació, d’Isaac Asimov i el premi a la millor novel·la traduïda ha estat per a El mar de la tranquil·litat d’Emily St. John Mandel (Merville, Canadà, 1979)