L'Escala

Lildami i Julieta actuaran a l'Ítaca en un doble concert gratuït a la platja de Riells

El festival renova la imatge i anunciarà els caps de cartell aviat

El cantant Lildami

El cantant Lildami / ACN

ACN

El festival Ítaca ha anunciat un doble concert gratuït de Lildami i Julieta el dissabte 8 d'abril a la platja de Riells de l'Escala. Es tracta d'un dels nous escenaris del festival d'aquest any i coincidirà amb el tret de sortida de la programació del certamen musical. Lildami estrenarà el seu nou àlbum Dummy a les comarques gironines amb una de les artistes més destacades de la nova escena del pop català, Julieta. Aprofitant l'anunci d'aquest doble concert gratuït, l'Ítaca ha mostrat una part de la nova imatge, que vol tornar als orígens. A més, els organitzadors han avisat que aviat anunciaran la resta de caps de cartell aviat.

El terrassenc aterra a l'Escala per presentar en primícia el nou àlbum, Dummy. El 2022 ha estat un dels anys més mediàtics pel raper català, després de convertir-se en jurat del concurs Eufòria de TV3 i presentar el programa Cover, de la mateixa cadena.

També ha estrenat el videoclip Supermercat, que ha aconseguit un gran nombre de visualitzacions a les xarxes i el cantant ja compta amb un capgros a Terrassa. Ara, el raper encara l'any amb l'objectiu de presentar el nou disc que acaba de publicar. Està carregat de temes plens d'optimisme i ironia amb referències a l'amor, la fama i el canvi climàtic. El cantant mostra una aposta per barrejar el pop i el rap amb el trap o la batxata.

A més, Lildami estarà acompanyat de Julieta, la jove cantant barcelonina que va debutar el 2021 i que s'ha situat com una de les artistes catalans més destacades de la nova escena del pop català. Els seus temes recorden a Angèle o Dua Lipa i Julieta repassarà a l'Escala els temes del seu disc 'Nu llum ni lluna', on experimenta amb el reggaeton, el pop o l'indie.

Aquests dos noms se sumen als artistes que el festival ja havia anunciat pels concerts que fa la revetlla de Sant Joan a la platja de l'Estartit. El divendres 23 hi actuarà Iseo & Dodosound, els Catarres i Boom Boom Fighters. L'endemà serà el torn de La Maravillosa Orquesta Del Alcohol (MODA) i Triquell, tot i que el certamen ha alertat que s'anunciaran més artistes. De fet, l'Ítaca preveu anunciar els caps de cartell de l'onzena edició del festival aviat.