El cicle de teatre Empori de Castelló amplia escenaris i aposta per la creació

Programen dotze muntatges i destaca l’estrena de l’obra original «Allò que hem deixat» de Manel Puig

Mercè Arànega encapçala l’elenc d’Els gossos. | EMPORDÀ

Mercè Arànega encapçala l’elenc d’Els gossos. | EMPORDÀ / REDACCIÓ. CASTELLÓ D’EMPÚRIES

EMPORDA.INFO

Castelló d’Empúries va fer, just abans de la pandèmia, una aposta pel teatre de qualitat i proximitat impulsant el Cicle de Teatre Empori que ara arriba a la seva quarta edició. La bona acollida entre el públic ha permès a l’Ajuntament ser més ambiciós i així ara amplia espais incloent, a més de la Sala Municipal, el claustre i l’hort del convent de Santa Clara, el convent de Sant Agustí i la mateixa biblioteca. També mira d’obrir-se més a companyies professionals i, de les dotze propostes que es representaran al llarg d’aquest 2023 –set durant el primer semestre– destaquen la presència de Mercè Arànega amb Els gossos, de Nelson Valente (11 de març), Marcel Tomàs, amb Un tal Quixot, o el teatre gestual i clown de Raúl Martínez a Brossa. Una comèdia de merda (3 de juny).

El clown Raúl Martínez representarà Brossa. | EMPORDÀ

El clown Raúl Martínez representarà Brossa. | EMPORDÀ / REDACCIÓ. CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Una de les peces més esperades, segur, serà l’estrena, el 12, 13 i 14 de març, del text Allò que hem deixat enrere del castelloní Manel Puig Palmer, una peça que evoca els temps de la guerra civil, un tema que a Puig li interessa vivament i en el qual ha treballat els darrers anys. La porten a escena, a més, dues companyies locals, el grup de Teatre Esplais i Tequatre al convent de Sant Agustí. A banda d’aquestes dues companyies amateurs, també s’ha previst la participació del Teatre Centre d’Arbúcies amb l’obra Enigmàtic, que just representen aquest dissabte a la Sala a dos quarts de nou del vespre, i la companyia Guspira Teatre amb C’est la vie (18 de febrer).

El cicle, que manté els preus generals a 5 euros, però amb gratuïtat per als majors de 65 anys, menors de 16 i persones amb discapacitat igual o superior a 33%, també inclou una secció dedicada als infants: EmporiKids. En aquesta edició s’han previst dues funcions: El viatge de Kokoro, de la Cia. Ángeles Gordillo, i Rodacontes de Sant Jordi, de Jordi Tonietti. A més, la programació té en compte la campanya de teatre escolar amb Muuun de La Curiosa, Maquinaigües de La Tresca i Tedebat de la Fundació AC.