Morella

Pepet i Marieta canten ‘No a la MAT’ des del País Valencià

La cançó compta amb les col·laboracions d'Ebri Knight, El Diluvi, Tesa i Xavi Sarrià

Videoclip 'No a la MAT' de Pepet i Marieta

ACN

Pepet i Marieta ha llençat un nou tema que carrega contra les línies elèctriques de Molta Alta Tensió. Amb la col·laboració dels artistes El Diluvi, Ebri Knight, Tesa i Xavi Sarrià, i l’Aplec dels Ports 2023, No a la MAT és una peça d’ska rock que denuncia les diverses xarxes de Molta Alta Tensió realitzades amb la “permissivitat” del govern espanyol i que “posen en risc l’equilibri natural i la població de les zones afectades”. El treball compta amb un videoclip rodat a Morella (País Valencià), municipi on hi ha la subestació elèctrica on connectaran diversitat de xarxes elèctriques. “L’alternativa passa per una transició energètica distribuïda i de proximitat, al marge dels oligopolis, amb implicació del territori”, han reivindicat.

En un comunicat, Pepet i Marieta han recordat que la MAT “amenaça també nombrosos punts de la geografia catalana” i que hi ha diverses plataformes que lluiten contra el projecte elèctric que es planteja pel país.

“A més de l’evident impacte visual i acústic, la MAT malmet l’hàbitat natural i la flora i fauna, augmenta l’emissió de gasos hivernacle, asseca el sòl i n’augmenta el risc d’incendi, disminueix les pluges i l’electromagnetisme que genera pot provocar malalties com diferents tipus de càncers i Alzheimer entre altres”, han expressat.