Després d'un any 2021 encara marcat per la pandèmia, el Mediterranean Guitar Festival torna amb més força que mai fins al 27 d'octubre, en una edició plena de primeres figures internacionals del món de la guitarra. El festival tindrà lloc a les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, estant present a la Costa Brava a Castelló d'Empúries, L'Estartit, Llançà, El Port de la Selva; a més de Sitges, Lloret de Mar i Calella i, a la Costa Daurada, Calafell i Coma-ruga.

Es realitzaran un total de 130 concerts, de la mà de grans intèrprets locals i internacionals, en què hi haurà estils diferents com la guitarra clàssica, el flamenc, guitarra espanyola, guitarra romàntica, recital de violoncel basat en la figura de Bach, incloent sextet de corda i diversos concerts amb orquestres.

El programa s'ha presentat a la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries. A l'acte hi ha assistit Xon Hugas, regidora de Cultura de l'Ajuntament; Mn. Joan d'Arquer; rector de la Basílica, i Tono Blasi, director del festival.

Diferents intèrprets de guitarra participaran en el Mediterranean Guitar Festival del 21 d'abril al 27 d'octubre portant la música i la cultura a tota la costa catalana. El festival, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, torna a les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, estant present a la Costa Brava a Castelló d'Empúries, L'Estartit, Llançà, El port de la Selva; a la Costa de Barcelona a Sitges, Lloret de Mar i Calella; i a la Costa Daurada a Calafell i Coma-ruga.

En total es portaran a terme 130 concerts de la mà de reconeguts guitarristes internacionals i catalans o residents a Catalunya, que oferiran diferents concerts entre els mesos d'abril a octubre en el marc del festival. Aquest any tindrem un total de 45 formacions diferents, entre les que destaquen figures molt importants com Ana Vidovic (considerada per la crítica com la millor guitarrista del món), Orquestra del Maresme amb la guitarra solista del Nord Americà Celil Refik Kaya (que interpretaran el conegut Concierto de Aranjuez, del compositor Joaquín Rodrigo), L'Orquestra de guitarres de Barcelona (amb més de 20 guitarristes), Javier Gavara (Tribut a Paco de Lucía), la Camerata Venezia (Les 4 estacions de Vivaldi), Anabel Montesinos i molts d'altres.

Concerts destacats

– El 3 de juliol en el Teatre Prado de Sitges, la guitarrista croata Ana Vidovic, realitzarà un concert esperat des del 2020 i que per culpa de la pandèmia s'ha hagut de posposar dues vegades. Ana Vidovic és considerada per la crítica especialitzada com la millor guitarrista clàssica de l'actualitat i passa gran part de l'any tocant a les sales més prestigioses del món.

– El 9 d'agost la Basílica de Castelló d'Empúries acollirà el concert de l'Orquestra del Maresme amb el guitarrista Nord Americà Celil Refik Kaya, que interpretaran el famós Concierto de Aranjuez, del compositor Joaquín Rodrigo, segurament l'obra més important per guitarra i orquestra.

– El 13 d'agost també a la Basílica de Castelló d'Empúries es realitzarà l'actuació de la Camerata Venezia, una formació de sis instruments de corda que interpretaran les cèlebres "4 estacions de Vivaldi"

– El 16 d'agost la Basílica de Castelló d'Empúries rebrà l'actuació de la guitarrista catalana Anabel Montesinos, considerada per la crítica com la millor guitarrista d'Espanya, que presentarà un repertori espectacular.

– El 20 d'agost, també a la Basílica, tindrem la famosa Orquestra de Guitarres de Barcelona, amb més de 20 guitarristes a l'escenari i més de 30 anys d'experiència, una de les més prestigioses orquestres de guitarres del món. Tot un esdeveniment a Castelló d'Empúries.

Els concerts tindran lloc com cada any a les esglésies de les poblacions on es fa el festival. Sempre a les 21 hores.

Les entrades es poden adquirir de forma online a partir d'avui mateix a la web del Festival, i els dies de concert a la taquilla de cada una de les esglésies a partir de les 20 hores.