L’Escala ha recuperat l’última teranyina de pesca construïda ara fa quarata anys. Es tracta de La Paca, construïda pel mestre d’aixa Salvador Feliu el 1982 a les Drassanes Sala de l’Escala, les més antigues de la Mediterrània occidental. El seu fill s’ocuparà de restaurar-la després que el seu darrer propietari, Joan Tudela, l’hagi cedit gratuïtament a l’Ajuntament perquè sigui conservada i salvaguardada per a finalitats educatives i culturals.

La directora del museu de l’Anxova i de la Sal, Lurdes Boix, afirma que «estan molt satisfets» i que «és un gran dia pel patrimoni de l’Escala». Recuperar aquesta teranyina suposa «la recuperació del patrimoni flotant, una assignatura pendent que teníem al museu.»

Com ha assegurat Víctor Puga, alcalde del municipi, la intenció és que torni a navegar. I ha afegit que «l’Ajuntament de l’Escala fa una aposta des de fa ja quatre anys a recuperar el patrimoni pesquer, i aquest fet s’insereix perfectament al projecte cultural vinculat a la mar i a la Mediterrània que té l’Escala.»

L’embarcació es diu «Paca», diminutiu de Francesca, en homenatge a Paca Barragán, mare de l’armador que la va fer construir, l'expresident de la Confraria de Pescadors de l'Escala.