Miquel Martín Serra guanya el XVIII Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada

El premi es lliurarà a mitjan juny a la sala d'actes de l'Institut Ramon Muntaner

L'entrega de premis de l'edició de l'any passat

L'entrega de premis de l'edició de l'any passat / Institut Ramon Muntaner de Figueres

EMPORDA.INFO

La drecera, de Miquel Martín Serra (Begur, 1969)La drecera, ha obtingut el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada a obra publicada que promou l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres, amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999), que va ser professora del centre. El premi es lliurarà a mitjan juny, en una data encara per determinar, a la sala d'actes de l’Institut Ramon Muntaner.

La decisió de premiar aquesta obra ha estat presa per un jurat presidit pel director de l’institut, Quim Bruguera, i integrat per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Joan Manuel Soldevilla, catedràtic de Llengua castellana i Literatura de l’Institut Ramon Muntaner; Daniel Genís, professor de Llengua catalana i literatura i Doctor en Filologia; Josep Buxeda, representant de l’AFA de l’Institut Ramon Muntaner; Nati Vilanova, directora de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres; Anna Perera, directora adjunta de la Càtedra de Patrimoni Literari M. Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, de la Universitat de Girona; i Dina Benkaddat, Aina Rodríguez, Adrià Giró i Jordi Costa, alumnes de Batxillerat del Muntaner i membres del seu Club de Lectura, que tenien dret a dos vots. El filòleg David Guixeras ha actuat com a secretari.

El jurat ha valorat la naturalitat de les descripcions i la fluïdesa del joc de veus de la novel·la de Martín. Dotat amb 2.000 euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Associació de Pares del centre.

Els autors i obres guardonats a les edicions anteriors han estat Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Carme Riera (La meitat de l’ànima, 2005), Joan D. Bezsonoff (Les amnèsies de Déu, 2006), Imma Monsó (Un home de paraula, 2007), Quim Monzó (Mil cretins, 2008), Joan Francesc Mira (El professor d’història, 2009), Màrius Carol (L’home dels pijames de seda, 2010), Sergi Pàmies (La bicicleta estàtica, 2011), Jaume Cabré (Jo confesso, 2012), Lluís Llach (Memòria d’uns ulls pintats, 2013), Rafel Nadal (Quan en dèiem xampany, 2014), Vicenç Pagès (Dies de frontera, 2015), Teresa Colom (La senyoreta Keaton i altres bèsties, 2016), Pep Puig (La vida sense la Sara Amat, 2017) i Tina Vallès (La memòria de l’arbre, 2018), Joan-Lluís Lluís (Jo soc aquell que va matar Franco, 2019) i Irene Solà (Canto jo i la muntanya balla, 2020).