A l'edat de 74 ens ha deixat el dissenyador d'interiors i decorador Pep Canaleta Mas (Sant Hilari Sacalm, 1946), membre honorífic del Col·legi professional del seu gremi. Al costat d'Anna Heras, va dirigir fins al 2017 un establiment de referència al carrer Moreria de Figueres, on també va gestionar una galeria d'art que portava el seu cognom i que va estar oberta entre 1979 i 1999.

Personatge inquiet i molt creatiu, ha estat vinculat des de fa anys al poble d'Espolla, on va arribar a obrir un hotel rural de luxe. Era admirador de l'arquitecte espollenc Josep Antoni Coderch, al costat de qui reposarà en el cementiri de la localitat-, i seguidor de les tendències de Le Corbusier o Mackintosh. Per la seva galeria de Figueres van passar-hi artistes i dissenyadors de gran renom, convertint-se en un espai de divulgació cultural de reconegut prestigi.

Pep Canaleta era el pare del comunicador Pau Canaleta Heras i del també dissenyador Pep Canaleta Heras. Tots tres, juntament amb la mare Anna Heras, compartien la passió pel paisatge empordanès i, molt especialment l'Albera. "No he nascut aquí, però sempre m'he sentit un empordanès de cap a peus. Quan la tramuntana remou els meus cabells rinxolats em sento més lliure que mai", explicava anys enrere per donar relleu a aquesta passió".

La cerimònia de comiat de Pep Canaleta Mas tindrà lloc, aquest dissabte, 8 de maig, a les 12 hores, en el cementiri municipal d'Espolla.