El regidor d'Acció Cívica de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha visitat a les sis responsables del projecte sociocultural Taberna Libraria. Es tracta d'un projecte que fomenta la venda de llibres de segona mà o en desús, cedits per les biblioteques o per particulars, per 1 i 2 euros. Tots els diners que es recullen es destinen a altres projectes socials. En aquest sentit, fa uns mesos ja van entregar 600 euros a l'associació Mussidal de Figueres que recolça a dones africanes.

Taberna Libraria es troba ubicat a la seu de l'associació de veïns del barri de l'Eixample i obre les portes tots els dimarts i dissabtes, de 16 a 20 hores. El projecte es va inaugurar el passat mes de juny i, aleshores, ja va tenir el suport incondicional dels veïns del barri i del mateix Ajuntament. Des d'aleshores ja ha promogut vuit alliberaments de llibres a Figueres i quatre poblacions properes per fomentar la lectura i el consum cultural. També a la seva seu ha organitzat tallers i xerrades i ha fomentat la donació de llibres a diferents escoles de la ciutat.

Taberna Libraria, impulsada per Merche Aguilar, Susy Fernández, Anna Larrull, Montse Pibernat, Agnès Sáenz i Norma Smircic, s'inspira en Connexió Papyrus de Celrà que, alhora, els ha ofert suport incondicional.