'Caps al vent' és la darrera creació que presenta públicament l´artista Sánchez Santiago. Es tracta d´una gran escultura de ferro corten, de 4 metres d´alçada i 1,40 d´amplada, ubicada a l´entrada de l´Hotel Mas Lazuli de Pau, que representa dos perfils d´una cara a descobrir. "Ha estat un treball amb què he disfrutat molt", reconeix l´artista rosinc, per a qui aquesta obra suposa quelcom més. Amb ella tanca una etapa d´exhibició pública d´obra ja que, a partir d´aquest 1 de gener i durant una dècada, tota la seva producció serà comprada per un sol col·lecionista de Dubai.

L´escultura no és la tècnica amb la qual més s´identifica Sánchez Santiago. "Jo em considero més pintor però, de tant en tant, també m´agrada sortir del que faig habitualment", reconeix. Potser per això aquest encàrrec dels responsables de l´hotel el va engrescar tant. "Tenien clar que volien una peça de gran format i, després de parlar-hi, els vaig presentar algunes idees", explica. Idees que es van anar concretant i que, fins i tot, va plasmar, a mida natural, sobre paper. Així li ho presentà a la ferreria Empordà de Pont de Molins, que ha donat forma a l´obra. L´artista en destaca els delicats acabats, "treballats com si fossin un moble".

Experimentar amb la matèria

El fet que l´escultura, que pesa una tona, s´ubiqui en un espai tan proper a casa seva -ell viu a Roses- també el satisfà. En aquest sentit, és la primera escultura que instal·la a Pau. Ara, Sánchez Santiago ja ha començat a treballar en altres projectes, "a experimentar dins la matèria". Ho farà tant a Dubai com a Roses perquè reconeix ser "un pintor molt marcat per la Mediterrània".