L'escriptor barceloní Maurici Capdet ha estat guardonat amb el premi Víctor Mora de Narrativa Breu de l'Escala, amb l'obra "Els vencedors". En la catorzena edició d'aquest premi s'havien presentat un total de 99 obres i aquest diumenge se n'han fet públics els finalistes i el guanyador, en un acte que s'ha fet a la biblioteca municipal.

Capdet ha definit el seu relat com un "al·legat pacifista" que ha sorgit com un homenatge als seus avis que està ambiental a la batalla de l'Ebre.

Com és habitual en aquest concurs, convocat per la Fundació Víctor Mora, es fa públic el veredicte coincidint amb la presentació del llibre que recull el relat guanyador i el del conjunt dels finalistes, que en aquest cas eren 13 més.

El jurat ha destacat l'alta qualitat del conjunt d'obres presentades, lamentant, però, que una de les que s'ha presentat a concurs ha estat detectada com un plagi.

El primer tinent d'alcalde, Víctor Puga, remarcava la consolidació d'aquest premi, que ha atret obres d'arreu dels Països Catalans, però també d'autors situats en punts tants llunyans com els Estats Units o Rússia.