L'Ajuntament de l'Escala té previst començar en un mes la segona fase de les obres de rehabilitació de l'Alfolí de la Sal, fet que suposarà finalitzar l'actuació a l'edifici. Alhora s'està buscant finançament per engegar el projecte final, la museïtzació interior. Un equip dirigit pel Catedràtic d'Història de l'Art, Eduard Carbonell, està redactant el pla director que marcarà els usos de l'edifici. La primera i segona fase tenen un cost total de 570.000 euros. Es preveu poder obrir al públic l'Alfolí a mitjans de l'any vinent.

Els treballs que començaran ara han de servir per completar les tasques estructurals iniciades a la primera fase, en la qual es van recuperar els forjats de les plantes superiors que havien desaparegut, i per fer les instal·lacions necessàries per deixar-ho a punt per a la museïtzació i adequació dels espais interiors per poder obrir les portes.

L'Ajuntament s'ha reunit amb el subdirector general de la Subdirecció General de Gestió i Ajudes, Subvencions i Projectes, Josep Maria Verdú, per conèixer quines ajudes es poden rebre a través de l'1% cultural que s'ha demanat. Es podria percebre, si s'atorga, un màxim de 450.000 euros.

El mes de juny es coneixerà si s'ha rebut la subvenció.

L'Alfolí es vol convertir en un espai cultural i de difusió de la història i la identitat, ha remarcat l'alcalde, Estanis Puig. És un edifici construït a finals del segle XVII que va servir de magatzem de sal que es descarregava a l'antic port situat a la Platja. L'ús de l'Alfolí també s'espera que ajudi a dinamitzar el centre històric.