Es destinen 7,2 milions d'euros per reforçar l'accessibilitat a les estacions de Colera i Vilajuïga

Els treballs licitats condicionaran les instal·lacions per a l'ús universal de viatgers i les adaptarà al trànsit de persones de mobilitat reduïda

Estació de Colera.

Estació de Colera. / Adif

Empordà

Empordà

Adif destina 7,2 milions d'euros a la millora i reforç de l'accessibilitat en les estacions de Colera i Vilajuïga, per les quals circulen serveis de les línies R11 i RG1 de Rodalies. Els treballs licitats condicionaran les instal·lacions per a l'ús universal de viatgers i les adaptarà al trànsit de persones de mobilitat reduïda, suprimint les barreres arquitectòniques i creant espais més moderns i inclusius.

En concret, s'eliminaran els encreuaments de vies al mateix nivell entre andanes; s'executarà un nou pas elevat de connexió entre l'andana principal i la secundària, dotat d'ascensors i escales fixes; i es prolongaran les andanes. Així mateix, s'incorporarà una nova pavimentació en les andanes, incloent-hi l'adaptació de la vora d'andana, amb antilliscants, paviment senyalitzador de botons i franja groga d'advertiment.

A més, es construiran noves marquesines en les zones d'espera de les andanes i estan previstes noves instal·lacions de sanejament, electricitat, il·luminació, seguretat i circuit tancat de televisió. També s'adequaran els accessos i la senyalística, es reordenaran les places d'aparcament amb reserva per a persones de mobilitat reduïda i es definiran recorreguts lliures d'obstacles.

Així mateix, comptaran amb finançament europeu, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.