Obres

Reobren el tram del camí de ronda entre Canyelles i Almadrava, a Roses, que va patir una esllavissada

L’incident, que va tenir lloc al març, va provocar un petit despreniment de pedres i terres d’un talús que limita amb la platja de Bonifaci

El despreniment es va detectar el dia 4 de març.

El despreniment es va detectar el dia 4 de març. / AJUNTAMENT DE ROSES

Empordà

Empordà

El camí de ronda que transcorre entre les platges de Canyelles i Almadrava, a Roses, torna a estar obert al públic un cop s'han consolidat els desperfectes ocasionats per una esllavissada a principis del passat mes de març. L’incident va provocar un petit despreniment de pedres i terres d’un talús que limita amb la platja de Bonifaci, fet que ha provocat el tancament de la platja i el camí de ronda en aquest tram per motius de seguretat. 

Segons informa l'Ajuntament, el despreniment es va detectar el 4 de març, moment en què els serveis municipals i la Policia Local de Roses van procedir a l’abalisament i precintat per tancar l’accés de vianants cap a la zona afectada, amb l’objectiu d’evitar qualsevol risc de seguretat. Llavors, les inspeccions executades van concloure que calia estabilitzar el talús abans de restablir el pas segur pel camí de ronda i l’accés a l’ús públic de la platja de Bonifaci.

Tasques de consolidació.

Tasques de consolidació. / AJUNTAMENT DE ROSES

Segons Lluís Espada, regidor de Medi Ambient de Roses, les tasques de consoldiació s'han fet amb celeritat "per tal de poder donar accés ràpidament a un espai que resulta molt concorregut, que compta a diari amb un important trànsit de caminants i que també té molt interès turístic, ja que recorre arran de mar un itinerari que comunica les platges de Canyelles i de la Almadrava. Amb aquestes mesures donem un accés segur, a l’espera que el Ministeri de Transición Ecológica executi el projecte definitiu de camí de ronda entre Canyelles i l’Almadrava".

Així doncs, durant les darreres setmanes, s’han dut a terme els treballs encarregats per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament a una empresa especialitzada, consistents en el sanejament del talús i en l’extracció dels materials i de la vegetació que havien quedat poc falcats a causa del despreniment i, a continuació, en l’estabilització dels terrenys i en la projecció de formigó de reforç pigmentat del mateix color del terreny. El cost total dels treballs ha estat de 27.000 euros.