Concurs de cuina

Vuit concursants s'enfrontaran a Roses al Merca Chef per escollir el millor cuiner amateur

La competició, durant la qual cuinaran en directe, comença aquest dissabte amb la primera ronda al Mercat Municipal

Presentació del concurs.

Presentació del concurs. / Ajuntament de Roses

Empordà

Empordà

Vuit participants busquen convertir-se en el millor cuiner amateur de Roses en el concurs MercaChef que se celebrarà en la primera edició del 20 d'abril a l'11 de maig.

Organitzat per l'Àrea de Promoció Econòmica i l'Associació del Mercat Municipal, seguint el format del conegut programa televisiu, enfrontarà vuit participants que cuinaran en directe d'acord amb les temàtiques proposades pel jurat amb l'objectiu de convertir-se en el millor cuiner amateur de Roses.

Els concursants se sotmetran a proves contra rellotge on primer hauran de comprar els ingredients necessaris per a les elaboracions dels seus plats a les parades del Mercat Municipal, amb un pressupost limitat de 50 euros i un temps màxim. Seguidament, hauran de cuinar la recepta a les mateixes instal·lacions del Mercat de Roses, en un màxim d’1 hora.

Dos concursants per sessió

Per poder-ho dur a terme, l’Àrea de Promoció d’Econòmica ha previst la competició de dos concursants per sessió i la instal·lació de dues estacions de treball que s’ubicaran a l’exterior del Mercat Municipal, a la sortida que comunica amb el carrer Pep Ventura. Cada estació de treball comptarà amb una placa d’inducció amb dos fogons, microones, batedora, pica i punt d’aigua i un joc complet de cuina amb diferents estris bàsics.

Potenciar el producte local

El jurat, format per un membre de govern de Roses, una representant del Mercat Municipal i un empresari gastronòmic de la vila de Roses, serà l’encarregat de decidir la temàtica concreta de cadascuna de les proves, proposant plats que potenciïn el producte local i la cuina de temporada, i on els participants hauran de demostrar tot el seu talent.

Durant el mes de març i abril, els veïns, de totes les edats i amb dots culinàries no professionals, s’han pogut apuntar al concurs, que ja ha quedat tancat amb els següents participants confirmats: Guillem Castro, Jose Bazán, Andrés Martínez, Alfredo Medina, Maria José Mendoza, Rhode Rízque, Lizzy Contreras i Júlia Verdaguer.

El tret de sortida del concurs serà demà, en què es realitzaran dues rondes eliminatòries, una a les 9.30 h i una altra a les 12 del migdia. Dissabte 27 d’abril es durà a terme la segona jornada d’eliminacions, mentre que la semifinal se celebrarà dissabte 4 de maig i la gran final tindrà lloc l’11 de maig. Tots els dies es realitzaran les proves entre les 9.30 i les 14 h.

TEMES