Successos

Un gos de raça potencialment perillosa s'escapa de casa, n'ataca dos i en deixa un ferit greu a Empuriabrava

La Policia Local denuncia el propietari i detecta cinc infraccions relacionades amb la tinença de l'animal agressor

Cotxes de la Policia Local de Castelló d'Empúries.

Cotxes de la Policia Local de Castelló d'Empúries. / Arxiu

Eva Batlle

La Policia Local de Castelló d'Empúries ha denunciat el propietari d'un gos considerat de raça potencialment perillosa que va atacar-ne dos més a Empuriabrava.

Els fets van succeir el 13 d'abril, quan el cos policial va rebre trucada alertant que un gos havia accedit als patis de dos domicilis, atacant a dos gossos que es trobaven a l'interior i causant ferides importants a un dels animals. La propietària va alertar el cos policial després que portés l'animal ferit a un centre veterinari de Girona.

La unitat de Policia Mediambiental va identificar al propietari del gos atacant i va comprovar que l'animal en qüestió era un encreuament de raça potencialment perillosa.

Finalitzades totes les gestions i comprovacions pertinents, els agents van detectar un total de cinc infraccions relatives a la tinença de gossos de raça potencialment perillosa i es va denunciar al propietari del gos per aquest motiu, segons informa el cos policial.

Infraccions

La infracció principal del cas és tenir l'animal en unes instal·lacions que no n'evitaven la fugida. A banda, l'amo no va presentar als agents els diversos documents que ha de tenir qualsevol gos i els específics per aquest tipus de ca.

A l'acta també es fa constar que no va acreditar la cartilla sanitària amb número de xip, ni tampoc el full d'inscripció al cens. Quant a la documentació relativa a la raça potencialment perillosa, no va presentar l'assegurança de responsabilitat civil i tampoc la llicència municipal de tinença i conducció de gossos de raça potencialment perillosa.

La policia recorda que els gossos que són encreuaments d'exemplars de raça potencialment perillosa també són considerats d'aquest tipus i, per tant, se'ls aplica la mateixa normativa.