Setmana Santa 2024

El sector turístic espera fer el ple i tancar una «molt bona» Setmana Santa

Tot i l'augment dels preus, el sector constata «ganes de fer vacances» i assegura haver deixat enrere definitivament la pandèmia

Cua per accedir al Museu Dalí de Figueres.

Cua per accedir al Museu Dalí de Figueres. / Santi Coll

Empordà

Empordà

El sector turístic afronta una "molt bona" Setmana Santa i gran part de Catalunya preveu fregar el ple. El bon temps esperona el litoral, que confia que amb les reserves d’última hora podrà penjar el cartell de complet entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. Tot i l’augment dels preus, el sector constata "ganes de fer vacances" i assegura haver deixat enrere definitivament la pandèmia.

Els hotels de la costa tenen les ocupacions més elevades amb unes reserves d’entre el 80% i el 90% els dies festius (del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua).

Ocupacions elevades

A l'Empordà i a la demarcació de Girona els hotels del litoral tenen les ocupacions més elevades. Alhora, els càmpings gironins compten amb xifres molt positives que es mouen entre el 80% i el 90%. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, recorda que bona part dels clients que tenen són internacionals i, per tant, no celebren la Setmana Santa. Això fa que tinguin unes entrades "esglaonades". Malgrat tot, els empresaris apunten que les bones dades serveixen d'indicador d'una bona temporada turística a l'estiu. 

Els apartaments turístics de la demarcació també encaren les vacances amb "molt bones perspectives" i unes reserves que superen el 80%. A més, les estades són més llargues que en altres establiments (els hotels són d'entre dues i tres nits de mitjana) i la meitat dels clients s'hi quedaran més de 4 nits. La majoria dels visitants seran nacionals i sobretot de la demarcació de Barcelona.