Eleccions 12-M

Anna Torrentà és escollida com a representant altempordanesa d’ERC al Parlament a Girona

L’alcaldessa d’Ordis ja ha estat diputada al Parlament de Catalunya en aquesta darrera legislatura

La militància d’Esquerra Republicana a l’Alt Empordà també han escollit a l’exalcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Cortada, i el regidor rosinc, Èric Ibáñez

Anna Torrentà (a l'esquerra) i Isabel Cortada (a la dreta).

Anna Torrentà (a l'esquerra) i Isabel Cortada (a la dreta). / Jaume Cusí

Empordà

Empordà

Anna Torrentà, Isabel Cortada i Èric Ibáñez han estat escollits per la militància de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana a l’Alt Empordà per ser els representants de la comarca a la llista dels republicans al Parlament de Catalunya a la demarcació de Girona. 

Anna Torrentà Costa és actualment, i des de l’any 2015, l’alcaldessa d’Ordis. Nascuda el 1972, és diplomada en Ciències Empresarials (UdG) i combina la tasca d’alcaldessa amb la d’assessora fiscal. A més, aquesta darrera legislatura ha estat també diputada al Parlament de Catalunya. Torrentà també és estudiant del grau en Llengua i literatura catalanes (UOC) i té formació en direcció i gestió de conflictes (UOC).  “He decidit presentar la meva candidatura per les pròximes eleccions al Parlament pel meu compromís a treballar per la comarca i per la nostra gent des de la primera institució del país”, destaca Torrentà. “A Esquerra ens avala la feina feta des del municipalisme i tenim grans reptes que cal seguir gestionant amb valentia, com poden ser la sequera, la dignificació de la pagesia o l’equilibri territorial”, afegeix. 

Dos altempordanesos més

A la llista gironina, Torrentà estarà acompanyada per dos altempordanesos més. D’una banda, s'ha escollit a l’exalcaldessa de Palau-saverdera (2015-2023), Isabel Maria Cortada Soler. Actualment, Cortada és mestra jubilada i ha desenvolupat la seva professió al Ripollès, a la Garrotxa, així com a Palau-saverdera, el poble on va néixer i en va ser alcaldessa.  “Acompanyo a la gent d’Esquerra per compromís en allò que representa i defensa, perquè la gent d'Esquerra manté la lluita i l’energia per aconseguir els reptes polítics, socials i de territori, malgrat les dificultats que es puguin presentar”, afirma Cortada. 

D'altra banda, el regidor rosinc Èric Ibáñez Martín també opta a representar els republicans al parlament. Ibáñez és llicenciat en història, màster en gestió cultural i té el màster del professorat. A l’anterior legislatura municipal (2019-2023) va ser el regidor de cultura, festes i govern obert a l’Ajuntament de Roses. A banda, també ha treballat al vaixell d'arqueologia de la Generalitat i ha participat en campanyes arqueològiques a la Ciutadella de Roses i al poblat de Santa Creu de Rodes, entre d’altres.  “Quan vaig decidir-me a formar part del projecte d’ERC Roses tenia la intenció de canviar la forma de fer política al municipi, fer-la més propera a la ciutadania i amb la ferma voluntat de millorar la vida de la gent, aportant els meus coneixements i compromís. Ara, he decidit fer un pas més, ja que s’ha demostrat que quan Esquerra està al govern, el país avançar en el benestar de la seva gent”, diu Ibáñez. 

La llista definitiva i quines posicions ocupen cadascun dels membres es donarà a conèixer el dimarts 2 d’abril, quan l’Executiva Nacional d'ERC validi les llistes de les quatre circumscripcions.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió