Vilanant i Taravaus quedaran units per un itinerari per a vianants i bicis

L’Ajuntament assumirà el cost amb una subvenció de 150.000 euros del Servei Català de Trànsit

Un tram del camí dels Til·lers de Vilanant.

Un tram del camí dels Til·lers de Vilanant. / Ajuntament

Marc Testart

Marc Testart

El darrer ple de l’Ajuntament de Vilanant, de principis d’aquest mes de març, va aprovar definitivament el projecte d’implicació d’un itinerari de vianants i ciclable entre els nuclis de Vilanant i Taravaus. El consistori, segons explica l’alcaldessa, Anna Palet, va rebre una subvenció de 150.000 euros del Servei Català de Trànsit i aprofitarà aquesta primavera per dur a terme aquesta obra urbanística. «El Camí dels Til·lers, a la carretera que va d’Avinyonet de Puigventós a Cistella, per a vianants, ha tingut molt d’èxit entre els usuaris i, ara, volem fer un carril que enllaci fins a Taravaus», explica Palet.  

Aquesta actuació permetrà fer una volta circular a tot el terme municipal. «D’aquesta manera, incentivem que la gent vagi d’un lloc a un altre caminant o amb bicicleta», sosté Palet, conscient de que han aprofitat per millorar el projecte fent que els camps que delimiten amb el carril canviïn la seva imatge.

Aquest serà un dels projectes més destacats que realitzarà l’equip de govern de Vilanant aquest mandat

L’alcaldessa recorda que a l’accés a Taravaus des de la carretera A-26 ja van poder reduir el trànsit de vehicles, ja que hi passaven molts camions de gran tonatge per evitar la carretera d’Avinyonet de Puigventós. «Vam pensar amb la necessitat de conscienciar els usuaris de la carretera», segons afirma Anna Palet.

Aquest serà un dels projectes més destacats que realitzarà l’equip de govern de Vilanant en aquest exercici continuant per fomentar els espais saludables que enllacen els nuclis que formen el terme municipal.

Ajut al consultori

D’altra banda, Dipsalut, l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona, ha atorgat a l’Ajuntament de Vilanant una subvenció econòmica de 4.272,45 euros per tal de finançar les despeses derivades del funcionament ordinari dels consultoris locals.

L’Ajuntament de Vilanant, per la seva part, ha sol·licitat a la Diputació gironina poder participar en la convocatòria de subvencions als municipis de fins a cinc-cents habitants de la demarcació de Girona per al finançament de les escoles, corresponent a l’anualitat del 2024.