Successos

Uns ciutadans retenen un lladre multireincident que havia amenaçat dues dones a punta de ganivet a Empuriabrava

L'home té 33 anys, múltiples antecedents policials i està acusat de ser presumpte autor de dos delictes de temptativa de robatori amb violència i intimidació

Una detenció de la Policia Local de Castelló d'Empúries.

Una detenció de la Policia Local de Castelló d'Empúries. / Policia Local de Castelló d'Empúries

Eva Batlle

La Policia Local de Castelló d'Empúries ha detingut un delinqüent multireincident que havia amenaçat dues dones a punta de ganivet a Empuriabrava. El presumpte autor dels fets va ser detingut després que uns ciutadans el retinguessin.

L'home té 33 anys, múltiples antecedents policials i està acusat de ser presumpte autor de dos delictes de temptativa de robatori amb violència i intimidació.

Els fets es remunten al dimecres passat 20 de març, quan la Policia Local va rebre un avís que hi havia un individu sospitós tocant timbres de tots els domicilis d'un carrer d'Empuriabrava. Es van activar dues patrulles que, un cop a la zona, van ser requerits per una veïna que els va manifestar que un individu havia accedit al seu domicili causant danys a la porta i que després d'amenaçar-la amb un ganivet, va fugir a peu.

En tots dos casos, el lladre, després de picar el timbre, va aconseguir entrar per la força als domicilis de les víctimes

A partir d'aquí, la policia va iniciar la recerca. Llavors, els agents van rebre un avís de la central que els informava que havien rebut trucada informant que en un domicili proper on havien succeït els fets anteriors una dona cridava demanant auxili. Els agents actuants es van dirigir ràpidament al lloc i es van trobar al sospitós a qui estaven cercant i que havien retingut tres ciutadans.

El lladre havia accedit a un altre domicili causant danys i amenaçant a la dona d'edat avançada que hi vivia amb un ganivet. Tres ciutadans que treballaven per la zona, en sentir els crits de la dona, van trucar a la Policia Local i el van retenir. Els agents el van arrestar pels fets i va quedar acusat de ser presumpte autor de dos delictes de temptativa de robatori amb violència i intimidació, segons informa el cos de seguretat.

En tots els casos, el lladre, després de picar el timbre, va aconseguir entrar per la força als domicilis de les víctimes —en un hi va arribar nedant pels canals—, els va causar danys a les portes i les va amenaçar amb el ganivet. En cap dels dos casos va aconseguir emportar-se res ni va ferir a ningú.