Judici

Condemnat a 7 anys de presó per robar un cotxe a punta de pistola a Empuriabrava i intentar matar el propietari

L'acusat reconeix que va fugir després d'apunyalar la víctima, es va estavellar amb el vehicle i el van detenir

El condemat de robar un cotxe a punta de pistola a Empuriabrava

El condemat de robar un cotxe a punta de pistola a Empuriabrava / Marina López

Marina López

L'Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys de presó l'acusat de robar un cotxe a punta de pistola a Empuriabrava (Alt Empordà) el 5 de gener del 2022 i intentar matar el propietari a ganivetades.

Al judici, l'acusat ha admès que va coincidir amb la víctima en un bar i cap a les onze de la nit li va demanar que el portés a casa. L'home hi va accedir. Dins el vehicle, el processat va treure l'arma de foc i el va fer conduir fins a un camí. Allà, va fer baixar el conductor del cotxe, li va clavar un ganivet de caça i va fugir, deixant-lo malferit. Poca estona després va tenir un accident i els Mossos el van localitzar i detenir. Duia a sobre l'arma i el ganivet. L'Audiència l'ha condemnat per intent d'homicidi i robatori de vehicle.

L'acusat s'enfrontava a 12 anys de presó

L'acusat, que ha arribat a la secció quarta de l'Audiència de Girona custodiat pels Mossos perquè està en presó preventiva, s'enfrontava inicialment a 12 anys de presó (9 per l'intent d'homicidi i 3 pel robatori del cotxe). Al judici ha reconegut els fets i ha acceptat 7 anys de presó pels mateixos delictes. El tribunal, presidit pel magistrat Adolfo García Morales, l'ha condemnat que viva veu.

Així, el processat, Eladio Anguita, ha admès que cap a les onze de la nit del 5 de gener del 2022 va anar a un bar d'Empuriabrava, on es va trobar amb la víctima. Després d'estar una estona junts al local, li va demanar que el portés a casa en cotxe i la víctima hi va accedir.

"Un cop dins el vehicle, el processat va treure una arma detonadora tipus pistola en estat correcte de funcionament mecànic i operatiu i va apuntar al conductor, amb ànim d'acovardir-lo, mentre li indicava la direcció a seguir", recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que l'acusat ha subscrit.

A punta de pistola, va fer anar la víctima fins a un camí forestal de Castelló d'Empúries, li va dir que volia "el seu cotxe" i el va fer baixar del vehicle. Quan estaven tots dos fora del cotxe, l'acusat va treure un ganivet de caça i el va atacar apunyalant-lo a la cara. També va patir ferides als braços perquè els va poder aixecar per "defensar-se" d'una segona ganivetada "dirigida a la zona cranial".

Fuig i s'estavella

El processat va deixar la víctima estesa a terra malferida i va fugir a bord del cotxe. No va arribar gaire lluny. Uns metres més enllà va tenir un accident i els Mossos d'Esquadra el van localitzar a dins el vehicle. Duia al damunt la pistola i el ganivet.

Com a resultat de l'atac, la víctima va patir lesions que van suposar un "risc vital elevat" perquè va rebre ganivetades "a la regió cranial i facial". Va estar hospitalitzat, quedant-li seqüeles estètiques i psíquiques. L'home pateix un trastorn d'estrès posttraumàtic. El cotxe va patir danys valorats en 25.007,58 euros.

A banda d'imposar-li 7 anys de presó, l'Audiència li prohibeix al condemnat acostar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb la víctima durant 10 anys. En concepte de responsabilitat civil, l'haurà d'indemnitzar amb 66.384,60 euros i abonar 20.950 euros a la companyia asseguradora del cotxe.