SUCCESSOS

Enxampat a la Jonquera transportant més de mitja tona d'haixix amagada entre palla i cavalls en un remolc

La Guàrdia Civil ha detingut el conductor i ha requisat els animals, que han estat traslladats a una hípica de la Garrotxa

Les motxilles i part de l'haixix intervingut a la Jonquera.

Les motxilles i part de l'haixix intervingut a la Jonquera. / Guàrdia Civil

Eva Batle

La Guàrdia Civilha enxampat un conductor a la Jonquera transportant més mitja tona d'haixix oculta entre palla i cavalls en un remolc. L'arrestat, F.J. M.P, de 58 anys i nacionalitat portuguesa, està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. Els agents també han requisat els animals que portava al remolc, dos cavalls i dos ponis, que han estat traslladats a una hípica de la Garrotxa.

Els fets van ocórrer el matí del dijous 7 de març, quan components de la Secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera feien un servei fiscal que té com a objectiu l'erradicació del tràfic de drogues i contraban. Els agents van aturar un vehicle amb matrícula francesa que duia un remolc amb animals vius i van identificar el conductor i únic ocupant del vehicle.

La sorpresa va arribar quan van descobrir que a dins al remolc, sota diverses bales de palla, hi havia diverses motxilles. Van obrir-les i van trobar-se amb un carregament destacable de diversos paquets amb haixix, un total de 517 quilos. Davant dels fets, van arrestar el conductor del vehicle.