L’Alt Empordà ja suma 13 Sols Repsol i es consolida com a destí gastronòmic de referència

Els Pescadors de Llançà, l’Almadraba de Roses i l'Empòrium de Castelló, per partida doble, són els darrers restaurants altempordanesos a rebre el reconeixement

Plat d'un restaurant de la Cuina del Vent. | EMP

Plat d'un restaurant de la Cuina del Vent. | EMP

Empordà

Empordà

La tradició culinària de l’Alt Empordà i l’aposta dels seus restaurants pel producte de qualitat i proximitat han rebut un important reconeixement a través dels prestigiosos Sols de la Guia Repsol. Amb els dos Sols aconseguits dilluns, a la gala celebrada a Cartagena (Múrcia), pel restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries i el Sol amb que s’han distingit dos nous restaurants altempordanesos, Els Pescadors de Llançà i l’Almadraba de Roses, la comarca suma actualment un total de 13 Sols de la Guia gastronòmica. En el cas de l’Emporium, la Guia ha volgut destacar la “sòlida evolució i marcada personalitat” de l’establiment de Salvador Jordà i dels seus dos fills bessons, Joan i Màrius.

La resta de restaurants de l’Alt Empordà que ja tenien el prestigiós reconeixement són: Miramar de Llançà, amb 3 Sols; Castell Peralada i Compartir de Cadaqués amb dos Sols cadascun; i el Motel de Figueres i Els Brancs de Roses amb un Sol cadascun.

“És una distinció que no només reconeix els esforços dels cuiners altempordanesos, sinó que també promou la visibilitat de la comarca com a destí gastronòmic de primer nivell”

Miquel Gotanegra

— President de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà

Aquests guardons, que reconeixen els millors restaurants i establiments gastronòmics de l'Estat espanyol, “han posat en el mapa l’excepcional qualitat de la cuina altempordanesa, on conflueixen el paisatge, la terra, la tradició, la cultura, la innovació i la creativitat, i la consoliden com a destí gastronòmic de primer nivell”, ha remarcat el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), Miquel Gotanegra. Els restaurants premiats, que formen part de l’entitat, destaquen per la seva excel·lència culinària i la seva aposta per ingredients frescos i de km0 situant la comarca en el rànquing gastronòmic nacional. “És una distinció que no només reconeix els esforços dels cuiners altempordanesos, sinó que també promou la visibilitat de la comarca com a destí gastronòmic de primer nivell” ha afegit Gotanegra.

Els restaurants guardonats amb els Sols de la Guia Repsol no només destaquen per la seva creativitat i innovació, sinó també per mantenir viva la tradició gastronòmica de l'Alt Empordà. Els cuiners, molts dels quals són fills d'aquesta terra, han abraçat la missió de preservar els sabors autèntics de la comarca, alhora que ofereixen una experiència culinària sofisticada i contemporània, es remarca des de l’AHAE.

L’entitat remarca que els Sols de la Guia Repsol no només són un reconeixement als restaurants, sinó també a la passió, dedicació i talent dels cuiners que treballen incansablement a l'Alt Empordà.