SUCCESSOS

Dos detinguts i una investigada per tenir un cultiu de marihuana en una casa de Figueres

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de 454 exemplars

Una part del cultiu de marihuana desmantellat a Figueres.

Una part del cultiu de marihuana desmantellat a Figueres. / MOSSOS

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de marihuana a Figueres. També han detingut dos homes de 49 i 30 anys i investiguen una dona de 25 pels fets. A tots se'ls acusa de ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. Cap d'ells comptava amb antecedents policials fins ara.

Els Mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement a principis d’aquest mes de la possible existència d’un cultiu de marihuana en una casa del carrer Borrassà. Per aquest motiu van iniciar una investigació i el dimecres 6 de març es va dur a terme una entrada i perquisició amb autorització judicial que va tenir lloc a primera hora del matí.

Els agents van trobar una plantació de marihuana repartida en dues estances amb un total de 454 plantes, i tota la infraestructura i estris necessaris per al cultiu. Entre aquests hi ha 22 làmpades amb un transformador, quatre plafons Led, dos splits aire condicionat, tres filtres carboni, dos ventiladors, un extractor, dos compressors d’aire condicionat. Segons la policia, la droga intervinguda tindria un preu de 51.727 euros al mercat negre.

El cultiu de marihuana desmantellat a la capital altempordanesa.

El cultiu de marihuana desmantellat a la capital altempordanesa. / MOSSOS

Llum punxada

Durant l'actuació policial, també van confirmar que la llum estava punxada. Hi havia una doble escomesa que no passava pel comptador.

Un dels responsables de la plantació es trobava a l’interior de l’habitatge en el moment de la intervenció policial i va ser detingut a l'acte. Posteriorment, al migdia, els Mossos van arrestar l'altre responsable. Els detinguts van passar a disposició l’endemà judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.