La Jonquera aprova un Pla Director d’Abastament d’Aigua per fer front a la sequera

 La mesura, que té com a objectiu detectar les deficiències del sistema i dur a terme les actuacions necessàries per abordar-les, té un cost de 5 milions d’euros

El pla inclou actuacions per a millorar el subministrament hídric i reduir els consums.

El pla inclou actuacions per a millorar el subministrament hídric i reduir els consums. / Ajuntament de la Jonquera

Empordà

Empordà

L’Ajuntament de La Jonquera ha aprovat i posarà aviat en marxa el nou Pla Director d’Abastament d’Aigua del municipi. S'impulsa amb la voluntat de millorar el subministrament del poble i fer front a l’actual situació de sequera. La mesura, que té com a objectiu detectar les deficiències del sistema i dur a terme les actuacions necessàries per abordar-les amb un pla d’actuacions, té un cost de 5 milions d’euros. Per a la redacció del pla, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de l’Agència Catalana, que ha cobert el 75% de la despesa, i està previst sol·licitar noves ajudes per a les actuacions. 

Aquest pla estudiarà i analitzarà el funcionament de la xarxa pública municipal i preveurà actuacions per a millorar-ne el rendiment i la despesa energètica. «Es tracta d’una eina fonamental i bàsica per detectar les necessitats actuals en l’àmbit del servei d’abastament d’aigua potable al municipi», explica l’alcaldessa, Míriam Lanero. «Estem convençuts que, a més, servirà per reduir el consum d’aquest recurs», afegeix.

A més, el pla també preveu actuacions de millora i inversions de futur. La xarxa de subministrament de La Jonquera té una extensió total de 31,4 quilòmetres.

Totes les actuacions es duran a terme de forma programada entre el 2024 i el 2040.