PLANS

81 plats per assaborir: tot el que has de saber la Ruta de les Tapes de Roses 2024

La proposta té lloc entre el 8 i el 17 de març

Un instant de l'acte de presentació de la Ruta. | AJ ROSES

Un instant de l'acte de presentació de la Ruta. | AJ ROSES

Empordà

Empordà

Roses celebra una nova edició de la Ruta de les Tapes i del vi DO Empordà. Enguany hi participen 81 establiments, i cadascun d'ells presentarà una tapa. La proposta té lloc entre el 8 i el 17 de març.

Els 81 plats que es presenten enguany van des de tapes d’arrel tradicional adaptades als nous temps fins a les propostes més innovadores, on es poden trobar receptes de peix i marisc, arrossos, pastes, carns, elaboracions sense gluten, plats vegetarians, cuina de fusió, etc. Tot plegat, sense oblidar les propostes dolces per finalitzar els àpats amb unes exquisides postres. Totes les propostes seran maridades amb vins, garnatxes, moscatells i escumosos dels cellers DO Empordà. Enguany, el preu de cada tapa, que inclou "zurito" de vi o aigua, serà de 3,5 euros.

Una app per no perdre’s res de la Ruta

L’Àrea de Promoció Econòmica continua apostant per les noves tecnologies i la sostenibilitat. És per això que enguany promou l’ús de l’aplicació mòbil de la Ruta, que està disponible des del divendres 1 de març, i que permet disposar de tota la informació necessària per gaudir al màxim de la campanya: llistat d’establiments, ubicacions, horaris, fotografies de cada tapa, establiments adaptats, etc.

Alhora, s'ha editat una guia en paper que permet conèixer el llistat d’establiments, adreces i descripció de les tapes i vins que s’hi serveixen. Es pot adquirir a l’Oficina de Turisme per 0,20 euros.

Premis a la millor tapa i al públic assistent

Com en edicions anteriors, el públic assistent podrà participar (a través d’una butlleta o via app) en el concurs d’elecció de la millor tapa de la campanya. Per optar als premis cal realitzar 9 degustacions de tapes diferents i votar la tapa favorita. Entre tots els participants, se sortejaran 5 premis consistents en talonaris nominals per gaudir de totes les tapes de l’edició 2025 de la Ruta gratuïtament. La rifa se celebrarà el 4 d’abril a l’Aula Gastronòmica de Roses.

Els establiments participants també opten al premi a la "Millor tapa de la Ruta 2024". A més de la guanyadora per votació popular, un jurat professional votarà també la seva proposta guanyadora. Tant la Millor Tapa del Públic com la Millor Tapa del Jurat, rebran un distintiu que podran exposar als establiments per acreditar les seves primeres posicions d’aquesta edició 2024 de la Ruta.

A més, aquest 2024, el Jurat podrà també atorgar mencions especials a aquelles tapes que considerin que mereixen un reconeixement específic.