SUCCESSOS

Desmantellen un punt de venda de droga en una associació cannàbica situada a prop d'una escola a Figueres

Els agents de la Policia Nacional han arrestat un home que regentava el local, i han comissat 5,7kg de marihuana i 797 grams d'haixix

La droga i el material comissat a l'associació cannàbica de Figueres.

La droga i el material comissat a l'associació cannàbica de Figueres. / Policia Nacional

Empordà

Empordà

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Figueres, ha detingut un home i ha desmantellat un punt de venda de droga en una associació cannàbica de la ciutat situada prop d'una escola. En l'operatiu s'han intervingut 5,7kg de marihuana i 797 grams d'haixix. També van confiscar dues balances de precisió, bosses d'envasat, 1.253,5 euros en efectiu i tres ordinadors portàtils. L'arrestat, a qui atribueixen un delicte contra la salut pública, va quedar en llibertat amb mesures cautelars després de passar a disposició judicial.

La investigació es va fer en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, que els va informar d'una possible activitat delinqüencial en aquest local comercial ubicat a només 160 metres d'una escola.

El 'modus operandi' consistia en la venda i comercialització de substancies psicotròpiques. El local estava equipat amb tot el material necessari per envasar, vendre i distribuir marihuana i haixix.

En la primera fase de la investigació, que es va allargar quatre mesos, els agents van comprovar una gran activitat d'entrades i sortides del local, així com les mesures de seguretat que prenien davant d'una possible vigilància policial.

Finalment, la policia va fer una entrada i registre del local amb la Urbana. Els agents van arrestar un home d'origen francès que regentava el local i es va confiscar la droga.

El detingut ha passat a disposició judicial com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. El jutge, però, va decretar la llibertat amb mesures cautelars.

Un cas similar

La setmana passada els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres van desmantellar una altra associació cannàbica des d'on també es venia droga. En aquest cas, es van detenir un home de 39 anys amb un antecedent policial i una dona de 36 anys sense antecedents. També van ser acusats de ser presumptes autor d'un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues.