El Pessebre Vivent de Navata fa una donació per millorar Pediatria de l’Hospital de Figueres

Els organitzadors d’aquest esdeveniment han volgut destinar part dels guanys obtinguts amb la venda d’entrades de la darrera edició a aquesta finalitat solidària

Pere Vila i Maria Rosa Cantenys, en representació dels Amics de Navata, en el moment de fer la donació al director gerent de FSE, Sergi Iglesia.

Pere Vila i Maria Rosa Cantenys, en representació dels Amics de Navata, en el moment de fer la donació al director gerent de FSE, Sergi Iglesia. / FSE

Empordà

Empordà

L’Associació Amics de Navata (Pessebre Vivent) ha fet donació de 1.000 euros al projecte per millorar les instal·lacions de Pediatria de l’Hospital de Figueres. Aquests diners es van recaptar durant la celebració els dies 6 i 8 de desembre de 2023 del XXIII Pessebre Vivent, el qual, en aquesta darrera edició, va superar amb escreix l’expectativa de visitants, fet que va generar uns guanys econòmics inesperats. Per això, els organitzadors han decidit dedicar-ne una part a una finalitat solidària, com és la campanya de captació de fons per a Pediatria que la Fundació Salut Empordà (FSE) va posar en marxa el desembre de l’any 2022.

El Pessebre Vivent de Navata ha passat d’una mitjana habitual de 700 assistents en anys anteriors a vorejar els 1.500 aquest 2023 i, en conseqüència, s’ha duplicat àmpliament el nombre d’entrades venudes. “En aquesta darrera edició, hem fet un canvi d’ubicació del pessebre, ja que l’hem traslladat del nucli antic a l’edifici i els jardins de Can Forch, un històric equipament del poble que l’Ajuntament va comprar per poder-lo convertir quan sigui possible en la nova casa de la vila”, ha explicat el president dels Amics de Navata, Pere Vila. Afegeix que el fet que els dies 6 i 8 de desembre coincidissin amb un ampli pont festiu, i que moltes persones es trobaven aquells dies pels entorns de Navata i es van assabentar de la celebració del Pessebre Vivent, va afavorir el creixement en les xifres de públic.

Gest solidari

El director gerent de la FSE, Sergi Iglesia, ha destacat que iniciatives com la dels Amics de Navata són rebudes com un reconeixement a totes les persones que treballen a la Fundació. Per això, Iglesia ha volgut fer extensiu el seu agraïment tant als representants de l’associació navatenca pel seu gest solidari com a totes les persones que han participat d’una forma directa o indirecta en la celebració del Pessebre Vivent.

Gràcies a aquests 1.000 euros de donació, la campanya de captació de fons ja porta recaptats 41.084 euros. L’inici dels treballs d’adequació dels espais pediàtrics és imminent i, en un primer moment, s’actuarà a la sala d’espera de Consultes Externes de l’Hospital de Figueres. Més endavant, s’abordaran la sala de jocs de la planta de Pediatria i també les cinc habitacions.

La campanya de captació de fons de la FSE es va posar en marxa el desembre del 2022 amb l'objectiu de recollir diners per reformar les instal·lacions pediàtriques de l'Hospital de Figueres, facilitant que pacients i familiars se sentin com a casa i tinguin un bon record de la seva estada.