SUCCESSOS

L'episodi de fort vent, amb una ratxa de més de 164 km/h a Portbou, causa incidents a l'Alt Empordà

Molts dels serveis dels Bombers s'han centrat a Figueres, sobretot per la caiguda d'arbres

Un arbre ha impactat de matinada contra una furgoneta aparcada a Figueres.

Un arbre ha impactat de matinada contra una furgoneta aparcada a Figueres. / BOMBERS DE LA GENERALITAT

Eva Batlle

L'episodi de fort vent, amb una ratxa de més de 164 km/h a Portbou, ha causat petits incidents a l'Alt Empordà. Segons el cos d'emergències no hi ha hagut cap incident de gravetat ni amb danys personals. Molts dels serveis s'han centrat a Figueres, sobretot per la caiguda d'arbres. Al carrer Sant Pau, per exemple, de matinada n'ha caigut un al cim de la furgoneta aparcada al vial.

Els Bombers han realitzat més de 20 serveis des de la mitjanit i fins a un quart de vuit del matí arreu de les comarques gironines. La majoria han ocorregut a l'Alt Empordà, Baix Empordà., i Pla de l'Estany. S'han hagut de retirar arbres, cablejat que s'han despenjat i petits despreniments d'elements en edificis.

El fort vent s'està fent sentir des d'ahir a la província de Girona i això va fer activar en fase d’alerta el Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) de Protecció Civil.

A l'Alt Empordà, les ratxes més destacades d'avui s'han donat, com dèiem, a Portbou (164,16 km/hora) i també a Darnius (110,16 km/hora).

Fort onatge

D'altra banda, aquesta situació meteorològica també va acompanyada de mala mar, en especial al Cap de Creus i al Cap de Begur. 

De fet, fins avui hi ha prevista maregassa i mar de fons a l’Alt i Baix Empordà amb fort onatge. Això ja s'ha traduït amb un pic d'onada de 8,53 metres al cap de Begur a les quatre de la matinada, segons les dades de la boia instal·lada per Ports de l'Estat.

Aquesta situació està prevista que s'allargui tot el dia d'avui. Dimarts ja es va activar la fase d’alerta el Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel fort onatge.

Trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 7 trucades per l'episodi de vent i mala mar des de l'Alt Empordà, sent la tercera comarca de Catalunya que més n'ha registrat (el 15,22% del total). Al conjunt de comarques gironines s'han registrat 35 trucades. La major part provenien del Gironès (9) i el Baix Empordà (8). El municipi amb més telefonades és Girona, amb vuit.