INCIVISME

Llers prendrà mesures estrictes per combatre l'augment d’abocaments il·legals

En total, s'han recollit 45 tones de deixalles en els darrers mesos

Per erradicar aquesta problemàtica ha contractat una empresa de vigilància forestal i sancionarà els incívics

Els abocaments il·legals s’han convertit en una greu problemàtica a Llers.

Els abocaments il·legals s’han convertit en una greu problemàtica a Llers. / Ajuntament de Llers

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

Llers enfronta un creixent augment d’abocaments il·legals a diferents zones de la població. La proliferació d’accions incíviques a la localitat ha obligat l’Ajuntament a prendre mesures de control més estrictes per erradicar aquesta problemàtica. S’ha establert un contracte amb una empresa de vigilància forestal, la qual ha començat a identificar punts crítics, han identificat vehicles sospitosos i a parlar amb els veïns per recollir informació rellevant sobre els abocaments il·legals. L’objectiu és allargar el contracte de vigilància durant tot l’any.

L’Ajuntament també ha instal·lat rètols dissuasius als punts crítics on són freqüents aquests abocaments, que són controlats i on s’adverteix que s’està infringint la llei i que els autors seran denunciats i sancionats.

Els abocaments són un problema greu al municipi de Llers.

Els abocaments són un problema greu al municipi de Llers. / Ajuntament de Llers

"Una situació que ens preocupa molt"

L’alcalde, Marius Vergés, remarca que "es tracta d’una situació que ens preocupa molt: vam fer una primera recollida de més de 20 tones de residus i en una segona es van superar les 25 tones, fruit dels abocaments il·legals, posant de manifest la magnitud del problema". Entre el servei de recollida i la taxa del centre de tractament de residus, això representa un cost molt elevat pel municipi, destaquen des del govern.

Tot i els esforços municipals per acabar amb l’incivisme ambiental, encara és un problema greu al municipi, cosa que subratlla la urgència d’intensificar les accions i des de l’Ajuntament es fa una crida a la participació activa dels veïns, incentivant-los a informar sobre qualsevol activitat sospitosa o a denunciar directament els infractors. Els abocaments il·legals és una xacra que pateixen molts altres municipis de la comarca com ara Roses, Vilafant o Figueres.