SUCCESSOS

El frau elèctric destapa un cultiu de marihuana en una casa de Llers

La plantació era de 531 plantes i els Mossos van arrestar els dos responsables

La plantació de marihuana.

La plantació de marihuana. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Un possible frau elèctric en una casa de Llers ha destapat un cultiu de marihuana de més 500 exemplars.

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres han detingut dos homes de 33 i 30 anys pels fets i els acusen de ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els agents van iniciar una investigació a mitjans del mes de gener, quan es va localitzar un consum fraudulent d’electricitat en una casa de Llers i van sospitar que hi podria haver un cultiu de marihuana a l’immoble.

Després de diverses vigilàncies, el passat 15 de febrer, els Mossos van fer una entrada a l’habitatge. A dins, els investigadors van intervenir 531 plantes de marihuana, 28 focus, 19 transformadors, cinc ventiladors, dos filtres de carbó, tres caixes extractores, tres aparells d’aire condicionat, nou extractors i 14 panells led. A més, van constatar l’existència d’una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Els investigadors van localitzar i detenir els responsables de la plantació el mateix dia a Pedret i Marzà. Els detinguts no tenien antecedents policials fins ara.