Llançà rep el suport de la Generalitat per impulsar a l’estiu la Casa del Mar

El projecte de l’Ajuntament preveu potenciar des d’aquest espai el món marítim i de la pesca

Inclou serveis públics, una oficina de turisme i sala polivalent

Llançà rep el suport de la Generalitat per impulsar la Casa del Mar

Llançà rep el suport de la Generalitat per impulsar la Casa del Mar / Ajuntament de Llançà

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

L’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, ha ressaltat la importància de la visita de la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, Elisabet Sánchez, i del Director General de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, per exposar el projecte que l’ajuntament llançanenc planteja a l’edifici de la Casa del Mar. Després de la reunió realitzada la setmana passada, Escarpanter ha explicat que «aquesta trobada és clau per a impulsar la implementació de nous serveis públics i iniciatives centrades en la cultura marítima, amb l’objectiu de dinamitzar l’edifici i fomentar la identitat pesquera de la localitat».

Els projectes que té l’Ajuntament de Llançà són diversos, incloent-hi la creació de nous lavabos públics, una nova oficina de turisme i un espai polivalent per potenciar tot el que té a veure amb el món del mar i la pesca. Aquest espai inclouria des de tastets fins a xerrades, trobades, conferències i tallers per a les associacions. A més a més, es contempla tornar a obrir el casal de la gent gran a la primera planta i habilitar un espai de lectura. A la tercera planta es preveu crear una sala d’exposicions o amb diferents usos relacionats amb el món del mar, que també podria acollir conferències, trobades i altres activitats relacionades amb aquest àmbit.

Visita institucional a la Casa del Mar de Llançà

Visita institucional a la Casa del Mar de Llançà / Ajuntament de Llançà

La trobada amb la Generalitat ha posat de manifest el seu suport i compromís amb el projecte. Durant la reunió es va destacar la importància de captar fons per dur a terme les fases planificades, amb l’esperança d’iniciar alguna d’aquestes etapes aquest estiu. «El fet que tinguem la Casa del Mar a disposició dels llançanencs i llançanenques ens obliga a tirar endavant el projecte que entre moltes altres coses tindrà una oficina de turisme i sala polivalent, per impulsar la identitat marítima del poble i el mateix emplaçament estratègic de l’edifici», conclou l'alcaldessa.