A judici un acusat de llançar un pot de vidre a la cara de la parella a Figueres

L'home s'enfronta a 18 anys de presó i a pagar una indemnització de més de 100.000 euros

Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Girona, en una imatge d'arxiu.

Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Girona, en una imatge d'arxiu. / ACN

Ariadna Sala

Un home s'enfronta fins a 18 anys de presó per presumptament haver maltractat a la seva parella en diverses ocasions durant el 2019, entre les quals li va arribar a llançar una ampolla de vidre a la cara provocant-li una deformació al septe nasal. Els fets s'havien de jutjar avui a l'Audiència de Girona però la vista s'ha suspès per problemes de salut de l'acusat. S'ha tornat a assenyalar la vista pel pròxim abril.

Segons la versió de les acusacions, víctima i acusat van mantenir una relació sentimental entre maig i juliol de 2019, durant la qual l'home la va amenaçar i agredir en diverses ocasions. Una de les quals va tenir lloc cap a les deu del vespre del 16 d'agost de 2019 en un bar de Figueres, quan l'acusat va amenaçar de matar-la si se n'anava amb un altre home. Al cap d'una estona, quan ambdós eren en un hostal a la mateixa localitat, el processat va colpejar-li la cara amb un pot de vidre "gruixut i resistent". La fiscalia sosté que era un pot d'ambientador que havien demanat prèviament a la recepcionista de l'hotel, i que l'home "era conscient del poder lesiu de l'objecte", que li va provocar diverses lesions, entre les quals la deformació del septe nasal. Després la va agafar pel coll i li va propinar diverses bufetades. L'acusació particular assegura que els fets van ser presenciats per diversos treballadors de l'establiment, i que de fet van encarregar-se d'impedir al processat que continués agredint la víctima i posteriorment van trucar a la policia. Després de l'agressió, l'acusat va escapar-se.

Sempre segons la versió de les acusacions, l'agressió va provocar-li múltiples fractures al nas a la víctima i va deixar-li seqüeles estètiques "molt importants", i que van provocar-li problemes de respiració.

Les acusacions també recullen un incident relacionat amb el mòbil de la víctima: l'acusat li va trencar llençant-lo a terra mentre estaven en un bar, i uns dies després li va llançar a la cara.

Entre 5 i 18 anys de presó

La fiscalia el fa responsable d'un delicte d'amenaces, un delicte de lesions, un delicte lleu de danys i un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència contra la dona. Les penes per aquests delictes sumen 5 anys i 7 mesos de presó. L'acusació pública també reclama que quan hagi complert tres quartes parts de la pena de presó s'acordi la seva expulsió i la prohibició de tornar fins al cap de 10 anys. En concepte de responsabilitat civil demana que li pagui 84.637 euros a la víctima per les lesions i les seqüeles que ha patit. En canvi, l'acusació particular eleva les peticions de presó als 18 anys. També li demana 10.800 euros de multa i una indemnització de 102.942 euros per les seqüeles patides per la víctima.