Un nou carril bici converteix en sentit únic el camí del cementiri de Figueres

L’obra forma part del projecte Bicitranscat que reforça els camins segurs entorn de Figueres

El nou vial que voreja el camí del cementiri. | SANTI COLL

El nou vial que voreja el camí del cementiri. | SANTI COLL / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

Els vianants i ciclistes que fins ara transitaven entre la zona del cementiri municipal i la ronda Sud amb enllaç de la carretera del far d’Empordà han guanyat un important espai de pas segur amb la construcció del tram de carril bici i vorera que forma part del projecte europeu Bicitranscat. Aquesta obra, concretament, es va iniciar el passat mes de setembre i també ha tingut una incidència directa en el trànsit de vehicles a motor, ja que el tram entre el cementiri i la ronda Sud ha passat a ser de direcció única en sentit d’entrada cap a la ciutat. Els treballs també han permès ordenar el jardí exterior del cementiri.

Aquestes obres d’adequació formen part del projecte global europeu Bicitranscat Poctefa per al desenvolupament d’un eix de mobilitat sostenible transfronterer i té com a objectiu unir les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix ciclista interconnectat.

L’agost de 2017, la Comissió Europea va aprovar el programa, que a Figueres es va posar en marxa el 2019 amb un traçat de ruta ciclista que connecta el camí de Caboques de Vilabertran amb el camí del Manol al Far d’Empordà, passant per l’Estació de tren. Aquest traçat es concreta en 6 actuacions, que han afectat diversos espais públics, com ara la intervenció a la Via Làctia; la senyalització dels carrers Mollet de Peralada i Port de la Selva; la delimitació i senyalització d’un itinerari per vianants i bicicletes a l’aparcament dels Fossos, tota vora de la via del tren, i la senyalització de l’Avinguda Vilallonga i els carrers Progrés i el Far fins al cementiri municipal.