Figueres obre els patis de vuit escoles fora de l'horari escolar per convertir-los en punts de lleure

L'Ajuntament arrenca una prova pilot que planteja obrir aquests espais els dissabtes

Pati d'escola.

Pati d'escola. / Ajuntament de Figueres

ACN

L'Ajuntament de Figueres obrirà els patis de vuit escoles fora de l'horari escolar a partir del 20 de gener i fins a finals de curs. En un principi, els patis seran accessibles per a infants i joves els dissabtes entre les deu del matí i la una del migdia i de dos quarts de quatre fins a dos quarts de sis de la tarda. Es tracta d'una prova pilot que inicia el govern local que arribarà a tots els barris per convertir aquests espais lectius en zones de lleure per a infants i joves quan no hi ha classe. Consideren que els patis són espais inclusius de joc i promouen la interrelació comunitària.

A partir del 20 de gener els patis de les escoles Amistat, Anicet de Pagès, Joaquim Cusí, Josep Pallach, Josep Pous i Pagès, M. Àngels Anglada, Parc de les Aigües i Salvador Dalí de Figueres obriran els dissabtes al matí. En cada un d'ells hi haurà un servei de monitoratge que seran els encarregats d'obrir les instal·lacions entre les deu del matí i la una del migdia i a la tarda de dos quarts de quatre a dos quarts de sis. A més, els monitors vetllaran perquè es faci un bon ús de les instal·lacions i dinamitzaran les relacions entre infants, adolescents i famílies.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, afirma que la intenció és que els infants i adolescents "se sentin seus" aquests espais de les escoles i els facin servir per "jugar i interaccionar". Segons l'alcalde, els patis de les escoles són "espais segurs i saludables" i confia en què obrir-los al públic els dissabtes contribueixi "a la cohesió i la convivència".

Els usuaris dels patis, però, caldrà que segueixin una normativa de comportament. Algunes de les normes establertes són no accedir a dins de l'escola, no accedir als patis amb animals o vehicles de motor, estarà prohibit fumar i beure alcohol i respectar el material.