L'alcalde de Figueres demana als Reis que deixin "un bocí d'orgull de ciutat" a cada llar

Milers de persones han omplert el recorregut amb l'estrena destacada de la ramblejada a peu de Melcior, Gaspar i Baltasar

Els Reis han ramblejat abans d'arribar a la plaça de l'Ajuntament

Els Reis han ramblejat abans d'arribar a la plaça de l'Ajuntament / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

Els Reis de l'Orient han estat rebuts per una gran multitud de gent aquesta nit a Figueres. Durant tot l'itinerari han estat ovacionats per milers de persones que no s'han volgut perdre els pas d'una comitiva que enguany ha recuperat la plaça de l'Ajuntament i el balcó consistorial com a punt final d'una festa molt participada. Abans, Melcior, Gaspar i Baltasar han ramblejat a peu des de la placeta alta fins al carrer Girona per acostar-se als nens i les nenes que els esperaven. A la casa de la vila, els representants del Consell Municipal d'Infants han llegit la carta col·lectiva dels alumnes de les escoles figuerenques. No hi han faltat reivindicacions de llarg recorregut, com la construcció de l'escola Carme Guasch, el tercer pavelló d'esports i un augment de la neteja i la seguretat.

Els Reis amb l'alcalde i regidors en el balcó de l'Ajuntament

Els Reis amb l'alcalde i regidors en el balcó de l'Ajuntament / Santi Coll

L'alcalde, Jordi Masquef, els ha rebut a l'entrada de l'edifici i els ha acompanyat a la sortida del balcó, des d'on ha demanat que, aquesta nit, deixin "un bocí d'orgull de ciutat. D'uns anys ençà, no sempre ens ha estat fàcil proclamar-nos figuerencs, sentir-nos membres d'una comunitat que -tant des de dins com des de fora- ha rebut atacs constants al seu amor propi".

La gent ha omplert tot el recorregut de la rua màgica

La gent ha omplert tot el recorregut de la rua màgica / Santi Coll

El batlle de la capital empordanesa ha tingut un record per a tots aquells que no hi han pogut ser. Un cop dins, els Reis han rebut els nens i les nenes de l'Associació TEA Alt Empordà i els seus familiars. Masquef també ha demanat que "al costat dels regals, hi deixeu també un sac de salut i de solidaritat. De res no ens val tenir obsequis materials si no podem gaudir-ne i compartir-ho amb les persones que estimem".

Els infants de l'Associació TEA han estat rebuts al saló de plens

Els infants de l'Associació TEA han estat rebuts al saló de plens / Santi Coll