L'Alt Empordà registra un terratrèmol de magnitud 1,5

Ha estat lleugerament percebut en algunes poblacions costaneres

Epicentre del terratrèmol.

Epicentre del terratrèmol. / Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Emporda.info

La costa de l’Alt Empordà ha registrat un terratrèmol de magnitud 1,5 aquest dijous 4 de gener a les 12.20 hores, segons dades de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El terratrèmol ha estat lleugerament percebut, a priori sense danys, a algunes poblacions costaneres. Segons l'Instituto Geográfico Nacional del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l'epicentre hauria estat a les profunditats marines de la zona de l'Escala.

Així mateix, l'ICGC especifica que la latitud ha estat de 42.161 N, la longitud de 3.180 E, i la profunditat (en quilòmetres) d'0.1.

Què cal fer en cas de grans terratrèmols

És molt important que estigueu preparats per afrontar les emergències: cal que tingueu a casa preparat un equip d'emergències i un pla d'emergència familiar. Cal reaccionar de manera adequada davant un sisme i mantenir la calma són elements clau per reduir els riscos. Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Escolteu la ràdio i la televisió, consulteu els webs d’informació sísmica i seguiu les instruccions d'X (Twitter) de Protecció Civil i si us cal ajut truqueu al 112 i seguiu les indicacions de les autoritats.