L'alcalde de Figueres dona «suport» a l'actuació de la Guàrdia Urbana que va acabar amb un home abatut a trets

Els Mossos d'Esquadra segueixen indagant sobre els fets i descarten que l'atac al domicili d'una familiar estigui relacionat amb la violència masclista

Lloc dels fets.

Lloc dels fets. / ACN

Eva Batlle / Gemma Tubert

L'alcalde de FigueresJordi Masquef, dona «suport» a l'actuació de la Guàrdia Urbana que aquest dimarts va acabar amb un home abatut a trets i que va acabar morint. L'home era veí de Figueres i tenia 71 anys i va acabar perdent la vida a l'hospital de Figueres.

L'equip de govern de Figueres defensa l'actuació de la Guàrdia Urbana en el tiroteig mortal d'aquest dimarts a la nit i la qualifica "d'impecable".  El batlle en una piulada a X, l'antic Twitter, assegura que els agents van actuar "amb diligència i responsabilitat, evitant mals majors" i els dona el seu "suport i reconeixement".

Paral·lelament, la primera tinent d'alcalde de Figueres, Carme Martínez, ha explicat que la intervenció va "evitar mals majors" i ha dit que estan i estaran "al costat" dels agents actuants. D'altra banda, Martínez ha descartat l'obertura de cap investigació interna per part de la Guàrdia Urbana i ha dit que tot està en mans de la DIC dels Mossos, que s'ha fet càrrec del cas.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de la seva banda, segueixen indagant sobre els fets i descarten d'entrada que l'atac al domicili d'una familiar estigui relacionat amb la violència masclista. I és que les persones a qui va amenaçar amb una escopeta eren la seva excunyada i la seva neboda.

Amb tot per ara no han informat oficialment de cap mòbil que va portar a l'home a disparar contra la casa i amenaçar les familiars. El que seria és una disputa familiar i algunes fonts apunten a un tema econòmic.

Tot i això, els investigadors dels Mossos es troben acabant de prendre declaracions així com revisant imatges de les càmeres de la casa i dels mateixos agents i també vestigis de la casa. La investigació d'entrada ha d'aclarir què ha provocat l'actuació de l'agressor, però també si l'actuació dels agents de la Guàrdia Urbana va ser la correcta.