L'Estat invertirà 10,2 milions abans del traspàs dels trams urbans de l'antiga NII i N-260 a Figueres

L'Ajuntament i el Ministeri de Transports han acordat els treballs que es portaran a terme de millora i humanització de l'avinguda Salvador Dalí abans del canvi de titularitat

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Salvador Dalí, l'antiga NII. | ACN

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Salvador Dalí, l'antiga NII. | ACN

Carme Vilà

La proposta d’actuació acordada entre l’Ajuntament de Figueres i l’Estat abans del traspàs del tram urbà de l’antiga N-IIa i l’N-260, l’avinguda Salvador Dalí, s’ha xifrat en 10,2 milions d’euros. Les dues parts han acordat, segons la memòria valorada que es va portar a ple dijous, que es faran actuacions de condicionament, millora de ferm i de pavimentacions, i adequació d’enllumenats i drenatges. També actuacions de millora i d’humanització als diferents trams de la via a l’avinguda Salvador Dalí. 

La cessió de la titularitat serà del tram de l’antiga NII que avui és l’avinguda Salvador Dalí -però des del tram del límit amb Vilafant fins al límit amb Llers- i un tram des del límit del terme de Vilafant fins a l’encreuament amb l’avinguda, a la plaça del Sol que és l’N-260. 

El març d’aquest any l’Ajuntament de Figueres va sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’inici dels tràmits per a la cessió a favor de l’Ajuntament de la titularitat dels dos trams, un tema que fa anys que està sobre la taula. 

Ambdues parts han estat treballant per establir en quines condicions es produirà el traspàs de les vies que estan supeditats a l’execució per part de l’Estat dels treballs del projecte d’humanització i millora de l’avinguda Salvador Dalí i millora del conjunt dels trams de carreteres que es traspassa la titularitat.

Transformació de la via

L’objectiu és que sigui una via «realment urbana», segons consta al dictamen. Arbrat, voreres transitables, mobiliari urbà, implantació del carril bici, rotondes en alguns punts, millora de la pavimentació, renovació de xarxes i senyalització permetran una gran transformació d’un dels principals eixos de la ciutat amb un elevat volum de trànsit.

Al novembre d’aquest any l’arquitecta municipal va donar el vistiplau a la Memòria valorada i el plenari aprova l’acord perquè el ministeri comenci a treballar en el projecte. 

La regidora d’ERC, Agnès Lladó, va apuntar que «és una batalla que el passat mandat va ser molt batallada» i va celebrar que el govern actual de Junts hagués rectificat respecte als dubtes o les divergències que tenia. 

Masquef va admetre que havien estat bel·ligerants perquè no ho veien clar, però que s’ha millorat la proposta fins als 10,2 milions d’inversió inicial i que es projectarà una rotonda a l’altura del carrer Aviador Collar. Va afegir que els dubtes que havien plantejat també els van posar sobre la taula a l’Estat per tal que s’entregui en perfecte estat de conservació. 

El govern estatal traspassarà la via amb totes les obres fetes i la via humanitzada, però el govern de Figueres s’haurà de fer càrrec del posterior cost del manteniment. Fins ara només s'ha actuat a la plaça del Sol on es va construir una rotonda, i es faran millores entre l'avinguda Salvador Dalí i la Pujada del Castell.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió