Les campanes de Sant Pere de Figueres repicaran pels Drets Humans aquest diumenge

La iniciativa, sorgida a Itàlia, ha estat convocada per la Confraria de Campaners i Carillonistes a tota Catalunya i està dedicada a l'Orient Mitjà i Ucraïna

El campanar de l'església de Sant Pere de Figueres.

El campanar de l'església de Sant Pere de Figueres. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

 La Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya promou el toc participatiu de campanes arreu del Principat a favor dels Drets Humans. La iniciativa d’aquest repic que enguany arriba a la XIV edició és del Grup de Campaners d’Arrone (Itàlia) amb el recolzament de la Federació Nacional de Campaners. El lema de l’esdeveniment és Toquem els campanars d’Europa per recolzar els Drets Humans. Aquest any especialment dedicada a Orient Mitjà i Ucraïna.

L’activitat està proposada per proper diumenge 10 de desembre a les 8 del vespre, dia internacional dels DDHH. Des del grup de campaners d’Arrone animen als participants a anar més enllà dels repics i s’organitzin activitats culturals al voltant d’aquests tals com lectures de poesia i actuacions musicals.

A Figueres, concretament, l'acció solidària de la Confraria té lloc des del campanar de l'església de Sant Pere amb el suport de la Parròquia i l'Associació Empordanesa de música popular i tradicional.