La Federació de Barris de Figueres dona suport al desallotjament del carrer Ponent

Es posiciona a favor de l'Ajuntament després que setze dels desocupats hagin anunciat un recurs al contenciós administratiu en contra de l'acció

"La seguretat, la neteja i la disminució de la delinqüència en els nostres barris és primordial per a la FABF"

Jordi Masquef el dia del desallotjament.

Jordi Masquef el dia del desallotjament. / GUÀRDIA URBANA DE FIGUERES

Emporda.info

L'anunci que setze persones desallotjades de l'edifici del carrer Ponent han interposat una demanda al jutjat contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Figueres ha motivat que la Federació de Barris de la ciutat (FABF), independent de la federació d'associacions de veïns, hagi publicat un comunicat per "mostrar el total suport cap a l'Ajuntament de Figueres per la decisió presa en aquesta qüestió".

Segons el comunicat "la seguretat, la neteja i la disminució de la delinqüència en els nostres barris és primordial per a la FABF". En el mateix escrit, des de la FABF s'afegeix que "desitgem un futur millor per les persones que pateixen de baixes condicions d'habitatge i de vida, però no a qualsevol preu".

Segons va informar el passat dilluns la Xarxa de suport mutu de l'Alt Empordà, uns dies després de ser desallotjats de l'edifici del carrer Ponent de Figueres, amb una actuació de la Guàrdia Urbana i els Serveis Socials, amb l'alcalde al capdavant, el grup que van quedar vivint al carrer, amb el suport dels col·lectius van sol·licitar assessorament legal a l'advocat Benet Salellas. El també exdiputat de la CUP és qui s'ha encarregat d'iniciar el contenciós administratiu que, de manera paral·lela, compta amb el suport d'una trentena d'associacions que han firmat un document per denunciar el desallotjament.