Els alcaldes dels pobles amb estació de tren a l'Alt Empordà s'uneixen per actuar conjuntament

Els alcaldes es van reunir a Figueres i van acordar crear un grup de treball per fer accions conjuntes davant l'Estat

Durant la trobada es van tractar els projectes com la creació de l'estació intermodal Figueres Vilafant

Els alcaldes a la reunió. | AJ FIGUERES

Els alcaldes a la reunió. | AJ FIGUERES

DdG

Els alcaldes de pobles de l’Alt Empordà que tenen estació de tren s’han reunit a Figueres per decidir-ne el futur. L’objectiu és la coordinació d’accions davant l’administració per a la millora de la xarxa ferroviària a la comarca. L’Ajuntament de Figueres els ha informat dels projectes de l’Estat de les infraestructures ferroviàries i viàries que incideixen a l’àrea urbana i a la resta de la comarca.

A la reunió que es va celebrar divendres es van tractar temes com la construcció de la nova estació intermodal Figueres Vilafant amb el tren d’alta velocitat i l’intermodal. Es va posar de manifest el compromís del Ministeri de Transports i ADIF per garantir la continuïtat del servei ferroviari de viatgers des de la nova Estació fins a Portbou, mantenint l’enllaç internacional.

Nova estació Vilafant

La nova estació intermodal Figueres Vilafant es convertirà en un hub de comunicacions de dimensió supracomarcal i amb una forta interrelació amb les altres estacions empordaneses, fet que facilita els transbords dels viatgers d’alta velocitat amb qualsevol de les estacions empordaneses.

Adif inverteix per millorar les estacions de Camallera i Vilajuïga per fer viable l’aturada dels trens de mitja distància. 

Tren Girona-Figueres-Perpinyà

Els alcaldes van acordar un Grup de treball dels alcaldes amb estació de ferrocarril per a la col·laboració i coordinació d’accions davant les administracions. Manifestar també el suport a les estacions de Camallera i Viljuïga perquè s’aturin els trens de mitja distància i plantejar la creació d’un tren transfronterer Girona-Figueres-Perpinyà.

TEMES