Activada l'alerta per previsió de fort vent i onatge a l'Alt Empordà

El vent serà de component nord i afectarà sobretot el sector del cap de Creus i cap de Begur

A partir d'aquest dimarts al migdia hi ha possibilitat de vent superior als 90 quilòmetres per hora a les conques del Pirineu i Prepirineu

Alerta de fort vent i onatge a l'Alt Empordà a partir d'aquesta matinada.

Alerta de fort vent i onatge a l'Alt Empordà a partir d'aquesta matinada. / Pixabay

ACN

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d'un episodi amb fortes ratxes de vent a la zona del Pirineu i Prepirineu. S'estima que a partir d'aquest dimarts al migdia hi ha possibilitat de vent superior als 90 quilòmetres per hora a les conques del Pirineu i Prepirineu i, a partir d'aquesta matinada i durant tot el dimecres, s'estendria a l'Alt Empordà i Baix Empordà amb una major intensitat. El component del vent serà nord i afectarà sobretot cotes altes del Pirineu i el sector del cap de Creus i cap de Begur.

A causa de la precipitació important de neu que es preveu fins dimecres al migdia al vessant nord del Pirineu, hi haurà la possibilitat del fenomen del torb. Així mateix, es preveu fort onatge (maregassa) a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, sobretot a partir d’aquest dimarts a la nit i fins dimecres. La direcció de l'onatge serà de nord-est i hi haurà mar de fons.

Protecció Civil demana extremar precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

Avisen també que en l'àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Preventivament, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Recorden que tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.