Cabanes acull una formació per a entitats entorn de l’economia social i solidària

La jornada «Reptes i nous abordatges a la cobertura de necessitats bàsiques», es fa el 27 de novembre

Nova edició de la Jornada de formació per a entitats de la Taula d'Inclusió de l'Alt Empordà

Nova edició de la Jornada de formació per a entitats de la Taula d'Inclusió de l'Alt Empordà / Emporda.info

Emporda.info

Cabanes acollirà, el dilluns 27 de novembre, la Jornada de formació per a entitats d’aquest 2023 amb el títol 'Reptes i nous abordatges a la cobertura de necessitats bàsiques'. Aquesta formació és organitzada per la Taula d’Inclusió Social i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i busca promoure el coneixement i la reflexió entorn nous models d’abordatge de la cobertura de necessitats bàsiques des d’altres paradigmes d’intervenció com l’economia social i solidària.

La primera part de la jornada comptarà amb la presentació dels principals canvis amb relació al nou model de cobertura de necessitats alimentàries a càrrec de Creu Roja i Càritas. A continuació hi ha prevista la ponència marc 'L’economia social i solidària, una economia al servei de les persones' a càrrec de Jordi Garcia Jané de la cooperativa l’Apòstrof, expert en economia social i solidària.

Experiències

La segona part de la jornada comptarà amb una taula rodona d’experiències que estan abordant la cobertura de necessitats bàsiques des de perspectives diverses. Es parlarà d’experiències com els Horts comunitaris de Castelló d’Empúries; La Xarxa de suport mutu de l’Alt Empordà; la Comunitat de Salt - Som de Salt i la Fundació Espigoladors. Enguany, la jornada se celebrarà a la Sala Sindicat de les nou del matí a dos quarts de dues de la tarda.